string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vanavond uitverkocht huis: kom op tijd; in pauze afscheid Botteghin.

Woensdag 16 september 2015 om 12:21

Vanavond om 19.00 uur trapt FC Groningen de Europese campagne in gang. In Euroborg is Olympique Marseille de eerste tegenstander in groep F van de UEFA Europa League. Het duel met de Franse grootmacht is volledig uitverkocht. Er zal dan ook ‘een ouderwets’ Europa Cup-sfeertje hangen in Euroborg.

Aangezien het stadion volledig is uitverkocht en het Europese duel al om 19.00 uur begint, roept de club de bezoekers op zo vroeg mogelijk naar Euroborg te komen in verband met de te verwachten verkeersdrukte. De avondspits in en om de stad en de gang naar het stadion zullen immers verkeerstromen zijn, die elkaar zullen gaan kruisen.

Afscheid
In de pauze van de wedstrijd zal FC Groningen op het veld officieel afscheid nemen van Eric Botteghin. De Braziliaan was onder andere een belangrijke schakel in onze bekerwinst van afgelopen seizoen, hetgeen ons naar deze Europese campagne heeft geleid. Na zijn overgang naar Feyenoord heeft de bekerwinnaar Botteghin nog niet op gepaste wijze kunnen bedanken voor zijn sportieve prestaties bij de club. Donderdagavond is hiertoe de mogelijkheid.

Voetbalfeest
FC Groningen wil van de wedstrijd een mooi voetbalfeest maken. Daarbij heeft de club – en daarmee ook de supporters – zich te houden aan enkele UEFA-spelregels. Zo mogen wij conform de UEFA-eisen geen alcohol schenken in het stadion bij deze wedstrijd en wordt er Amstel 0% bier geschonken. Tevens is er extra toezicht op het vrijhouden van de trappen en de trapopgangen en mag het duidelijk zijn dat ook bij deze wedstrijd vuurwerk niet is toegestaan. FC Groningen vertrouwt erop dat aan aanwijzingen van stewards en vrijwilligers gehoor wordt gegeven.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’