string(9) "claudebot"

Vanavond loting achtste finales.

Donderdag 29 oktober 2009 om 12:03

FC Groningen bereikte woensdagavond voor de 23ste keer in de clubhistorie de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. Vanavond zal worden geloot voor deze speelronde, die op dinsdag 22 en woensdag 23 december wordt afgewerkt.

Bij de laatste zestien van het toernooi is de kans groot dat FC Groningen voor de derde keer een Eredivisieclub treft. Er zijn naast de FC namelijk nog tien ploegen in de strijd uit de hoogste divisie: Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, NAC Breda, Feyenoord, SC Heerenveen, AZ, FC Twente, NEC, PSV, Ajax (bij winst op FC Dordrecht).
De vijf overige ploegen die zich reeds geplaatst hebben, zijn Helmond Sport, Go Ahead Eagles, Jong De Graafschap en de amateurs van Baronie en WHC.

Het is overigens al een tijd geleden dat FC Groningen een thuiswedstrijd speelde in het bekertoernooi. Op 7 november 2006 speelde de FC tegen NAC Breda en werd met 3-1 verloren. Sindsdien speelde de FC uit tegen achtereenvolgens IJsselmeervogels (1-8), Feyenoord (3-1), HVV Hollandia (2-3), Telstar (0-3), NAC Breda (2-2 v.n.s.), FC Utrecht (2-4) en Vitesse (1-5).

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’