string(9) "claudebot"

Vanavond bekerfinale C1.

Dinsdag 07 juni 2011 om 09:24

In Drachten wordt vanavond de finale van het bekertoernooi afgewerkt. Daarin neemt FC Groningen/Cambuur C1 het op tegen Heerenveen/Emmen C1.

De ploeg van trainer Grafton Holband bereikte de finale door in de aanloop daar naartoe vier duels te winnen. Op woensdag 20 oktober werd het bekertoernooi gestart met een 6-0 zege op Kardinge tegen GVAV Rapiditas C1. Daarna lootte de ploeg tot tweemaal toe een team vanuit de eigen jeugdopleiding. Eerst werd FC Groningen/Cambuur C3 met 9-1 opzij gezet waarna een 7-2 overwinning op FCG/Cambuur C2 volgde. In de halvefinale werd tenslotte Urk C1 met 10-0 verslagen.
Heerenveen/Emmen C1 is de nieuwbakken kampioen van Nederland. De Fries/Drentse combinatieploeg was dit seizoen al eerste geworden in de Eerste Divisie A. In de eindstrijd werd Sparta Rotterdam C1, de winnaar van de andere divisie, afgelopen zaterdag met 2-1 verslagen.
In de competitie troffen de C-junioren van FCG en H’veen/Emmen elkaar al tweemaal. Op Skoatterwald ging de winst met 2-1 naar de thuisploeg. Op Corpus den Hoorn eindigde het duel onbeslist: 1-1. Ook vorig seizoen ging de finale tussen beide grootmachten. In een snikheet Hoogeveen was FCG destijds met 1-0 te sterk. Halverwege de tweede helft maakte Glenn Bijl het enige doelpunt.
Vanaf volgend seizoen wordt overigens gestart met een landelijk bekertoernooi waarin zowel FCG C1 als FCG D1 aan deel zullen nemen. Enkel FCG C3 en FCG D3 komen dan nog uit in het districtstoernooi.
De finale van dit jaar wordt gespeeld op het veld van Drachtster Boys (Postlaan 5) in Drachten. Aanvang van de wedstrijd is 19.00 uur.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus