‘Vanaf nu vooruitkijken naar het nieuwe seizoen’

22 mei 2018

In de 681ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de presentatie van het nieuwe trainersduo voor het seizoen 2018/2019, feliciteert hij FC Emmen met een unieke prestatie, gaat hij in op de seizoenkaartverkoop en benoemt hij de deelname van FC Groningen aan een internationaal jeugdtoernooi in Italië.

“Afgelopen vrijdag hebben we ons nieuwe trainersduo voor het seizoen 2018/2019 gepresenteerd. Danny Buijs en Hennie Spijkerman maakten een uitstekende eerste indruk en dat geeft ons nu al weer volop energie voor het nieuwe seizoen. Over dik een maand, op zondag 24 juni, staat de eerste training voor het seizoen 2018/2019 op het programma. Traditiegetrouw trappen we een nieuw seizoen af op Sportpark De Koepel in Haren.”
 
Diploma
“Dat gaan we doen met een gediplomeerde trainer, want Danny Buijs heeft zijn cursus UEFA Pro (voorheen cursus Coach Betaald Voetbal – red.) succesvol afgerond! Alle geslaagde cursisten ontvangen hun diploma tijdens een feestelijke uitreiking rond de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, op zaterdag 4 augustus in het Philips Stadion van landskampioen PSV. Onder hen ook Mischa Visser, die afgelopen seizoen stage liep bij FC Groningen.”
 
“Vanaf nu kijken wij vooruit naar het nieuwe seizoen. Hoewel de laatste balomwentelingen in dit seizoen nog moeten plaatsvinden, bijvoorbeeld de finale van de Champions League komende zaterdag met voormalig FC-speler Virgil van Dijk, werken wij achter de schermen al een tijdje hard toe richting het nieuwe seizoen.”
 
Mobiliteitspartner
“Tijdens de businessclubactiviteit van afgelopen vrijdag hebben wij in het Sportcafé bij Wensink ook de zakelijke overeenkomst met Wensink Mercedes-Benz verlengd. Wensink was de afgelopen vier jaar al mobiliteitspartner van FC Groningen en blijft dat ook minimaal de komende twee jaar. Wensink is in totaal al twaalf jaar een betrokken en actieve sponsorrelatie van de club. We zijn dan ook zeer verheugd met de verlenging van dit partnerschap.”
 
Opleiding
“Een team van onder-14 en onder-13 spelers van FC Groningen is vertrokken naar Abano Terme in Italië om daar deze week deel te nemen aan een groot internationaal voetbaltoernooi. Vorig jaar reikte FC Groningen op dit toernooi in de strijd om de Abano Football Trophy tot de finale, waarin het uiteindelijk verloor van Fiorentina. Dit jaar speelt het team poulewedstrijden in groep C tegen Chievo Verona, Dynamo Kiev, Genoa en Porto.”
 
HANNN Walking Football Festival
“Aanstaande vrijdag vormt Sportpark Kardinge in Groningen het decor voor de derde editie van het HANNN Walking Football Festival. Walking Football is een voetbalvorm voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Bij Walking Football wordt gespeeld op een klein veld en er mag niet worden gerend. Lichamelijk contact is verboden en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Het festival start om 14.00 uur en de wedstrijden zullen eindigen rond 17.00 uur.”
 
“De OldStars van FC Groningen nemen met drie teams deel aan het HANNN Walking Football Festival, dat wordt georganiseerd door Stichting FC Groningen in de Maatschappij en de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen. Het OldStars team van FC Groningen is in februari 2014 opgericht en bestaat momenteel uit 36 leden. Zij trainen elke donderdagmiddag bij VV Hoogezand.”
 
Meidenavond
“Aanstaande vrijdag vindt ook de jaarlijkse meidenavond van de Junior Club plaats. Deze activiteit is voor meiden van 7 tot en met 16 jaar, die lid zijn van de Junior Club. De avond in het Noordlease Stadion start met een presentatie en daarna zullen de meiden verschillende workshops volgen. Kijk voor meer informatie op de website van de FC Groningen Junior Club. Aanmelden voor deze activiteit is nog mogelijk voor leden.”
 
Stoeltjesdag
“Tot nu toe hebben zich al bijna 7.000 seizoenkaarthouders verzekerd van een vaste plek voor het seizoen 2018/2019. Zaterdag is het ‘stoeltjesdag’ en opent het Noordlease Stadion letterlijk de poorten. Vanaf 10.00 uur bestaat de mogelijkheid fysiek een vrije plaats in het stadion uit te zoeken. Wij heten belangstellenden van harte welkom in de FanCorner aan de Boumaboulevard, waar een kopje koffie of thee klaar staat. Na de ontvangst is het mogelijk de beschikbare stoelen in het stadion te bekijken en een seizoenkaart aan te schaffen voor de uitgekozen plek. Gelijktijdig, dus vanaf 10.00 uur, is het ook mogelijk om via fcgroningen.nl/seizoenkaart een keuze te maken uit het bestaande en nieuwe aanbod aan plekken voor het komende seizoen.”
 
Vacatures
“In onze FanCorner hebben we momenteel twee vacatures. We zoeken een commercieel administratief talent en een verkoopmedewerker. Informatie over deze twee functies is hier te vinden.”
 
Felicitaties
“Tot slot van deze nieuwsbrief willen wij FC Emmen van harte feliciteren met de promotie naar de Eredivisie. Een unieke en historische prestatie van onze buurman uit Drenthe, waar veel voormalige werknemers van FC Groningen rondlopen, zoals directeur Ben Haverkort, hoofdtrainer Dick Lukkien en tal van spelers met een FC Groningen-verleden. Proficiat met deze top-prestatie! Daarnaast ook de felicitaties aan onze voormalige trainer Henk de Jong, die met De Graafschap wist te promoveren.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws