Van Weert: ‘We hadden weinig van AZ te vrezen’

23 oktober 2016 / vandaag

Tom van Weert, Albert Rusnak en Simon Tibbling waren zondag tegen AZ drie van de vier andere spelers in de basisopstelling ten opzichte van de wedstrijden van de afgelopen weken. Het trio was blij weer terug te keren in de startopstelling en Van Weert bekroonde zijn basisplaats zelfs met een prachtige treffer.

De blonde spits kopte op slag van rust de bal achter de Alkmaarse keeper en zorgde daarmee voor een 2-0 ruststand. “Het is altijd lekker als je met 2-0 de rust in gaat,” vertelt Van Weert. “Het is dit seizoen ook wel eens anders geweest.”
 
Compliment
“Ik kop de bal goed in, wist eerst niet zeker of Bryan Linssen me wel had gezien, maar de bal had een goede snelheid, waardoor ik ‘m ook weer extra snelheid kon meegeven en hij viel lekker binnen. Ik denk dat de goal een bevrijding was voor ons en het was een extra klap voor AZ. We hadden deze wedstrijd weinig van AZ te vrezen. Dat is denk ik een complement voor ons team.”
 
Van Weert vond dat FC Groningen als team een goede prestatie had neergezet. “Iedereen heeft vanuit zijn taak gespeeld en ik vond ons aan de bal beter dan de vorige wedstrijden. Daarmee konden we AZ pijn doen en dat was de sleutel tot het succes van vanmiddag. Ik was er zelf klaar voor om te spelen en het is lekker om dan ook te scoren en een keer te winnen.”
 
Belangrijk aandeel
Albert Rusnak miste het treffen van vorige week tegen sc Heerenveen vanwege een blessure, maar stond zondag voor de derde keer dit seizoen vanaf de aftrap in het veld. “Ik heb even moeten wachten op mijn kans, maar was blij om weer te beginnen,” zegt Rusnak. “Ik kon in de eerste helft een paar keer goed tussen de linies komen, na rust moesten we iets meer verdedigen en was het meer vechten. Ik denk dat ik in beide helften mijn werk heb gedaan.”
 
Unieke support
Ook Simon Tibbling stond tegen AZ sinds lange tijd weer eens aan de aftrap. “Het was een tijdje geleden en ik moest even wennen aan de positie, maar de tweede helft ging het een stuk beter,” vertelt Tibbling. “Bij Jong Zweden speel ik ook aan de rechterkant en ik denk dat ik het kan.” Tibbling werd na afloop hartstochtelijk toegezongen door de supporters. “Ik geniet er elke keer weer van als ik voor deze club mag spelen. De support is echt uniek, iets dat ik nooit zal vergeten. Mijn hart gaat er sneller van kloppen.”

20161023EOB0648
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws