Van Weert: ‘We hadden deze winst hard nodig’

20 november 2016 / vandaag

Tom van Weert maakte zijn derde treffer in de afgelopen vier Eredivisiewedstrijden voor de FC. Waar zijn doelpunt uit bij NEC achteraf slechts goed genoeg was voor een punt, schoot de spits zijn ploeg zaterdagavond naar drie punten. Van Weert was na afloop blij met zijn goal en de overwinning, maar beaamde dat hij meer had kunnen scoren.

Onder het toeziend oog van zijn voorganger Michael de Leeuw, die het seizoen in Amerika bij Chicago Fire heeft afgesloten en voor het eerst terug was in Groningen, schoot Van Weert de FC tien minuten na de rust naar de 2-1 voorsprong. “De goal viel op een lekker moment, maar ik had het eerder in de wedstrijd nagelaten om te scoren,” vertelt Van Weert. “We waren vandaag veel sterker dan ADO, maar hebben het nagelaten om uit te lopen.”
 
Verbeterpunten
“Natuurlijk ben ik heel blij dat we hebben gewonnen en we hadden deze winst ook hard nodig, maar ik mag het mezelf kwalijk nemen dat ik maar één goal heb gemaakt. Dat is niet om de kritische jongen uit te hangen, maar gezien de kansen had ik er zeker eentje meer moeten maken. Daarnaast kwamen de voorzetten soms net niet helemaal goed aan. Het zijn verbeterpunten waardoor je in vervolg zulke wedstrijden met 5-1 wint in plaats van 2-1.”
 
Naast De Leeuw was ook voormalig aanvoerder Rasmus Lindgren in het stadion te vinden. De Zweed is deze zomer teruggekeerd naar zijn vaderland en sloot onlangs met BK Häcken de Zweedse competitie af. Beide voormalig FC’ers zaten tot de laatste seconden gespannen op hun stoel. Spits Van Weert werd in blessuretijd van de wedstrijd zelfs naar de kant gehaald en vervangen door verdediger Samir Memisevic.
 
De winnende
“Of het een publiekswissel was? Ik maak wel de winnende, maar ik denk dat de trainer er niet gerust op was,” aldus Van Weert. “Het is vaker voorgekomen dat we een wedstrijd domineerden, maar dat zoiets niet genoeg bleek. Gelukkig hebben we deze wedstrijd wel kunnen winnen.”

20161119JV0947
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws