Van Weert: ‘Vaak gevoel gehad dat ik hier eens zou spelen’

23 juni 2016 / vandaag

Komend seizoen is Tom van Weert om de twee weken actief in het Noordlease Stadion, waar hij zichzelf ooit al eens als speler actief zag zijn. “Met Excelsior heb ik hier een aantal malen gespeeld, zoals in de halve finale van de KNVB-beker. De uitslag viel voor ons toen tegen, maar qua sfeer was het een van de mooiste wedstrijden die ik gespeeld heb,” aldus de Brabander.

Voor de eerder deze maand 26 jaar geworden Tom van Weert zaten tussen het moment van zijn aankondiging en zijn daadwerkelijke perspresentatie enkele weken verschil. Van Weert had zijn koffers namelijk al gepakt voor een vakantie toen FC Groningen en hij tot een akkoord kwamen over een contract voor drie seizoenen. Welkom
In het bijzijn van zijn ouders en tegen de achtergrond van de eerste groene grassprieten van de nieuwe grasmat in de Groene Kathedraal sprak Van Weert zijn welkomstwoorden. In april van 2015 was Van Weert één van de spelers, die actief waren voor Excelsior in de halve finale van de KNVB-beker. “Het was één van de mooiste wedstrijden die ik gespeeld heb. Een geweldige sfeer. Je kon goed merken dat het hier leefde. En ik heb vaak het gevoel gehad, dat ik hier eens  zou spelen. Er is wat tijd overheen gegaan voordat het contact er daadwerkelijk kwam, maar ik voel me hier nu al van harte welkom.” Gelijkenis
In vragen van de aanwezige media werd de vergelijking getrokken met zijn voorganger Michael de Leeuw, ook al een Brabander en de afgelopen seizoenen topscorer in Euroborg. “Die vraag is mij hier de afgelopen twee dagen in Groningen veelvuldig gesteld. Of ik toch ‘teruggekomen’ was,” lachte de provinciegenoot van De Leeuw, die inmiddels toch echt in Amerika is gearriveerd bij zijn nieuwe club Chicago Fire. “Qua uiterlijk is er een zekere gelijkenis, dat zie ik ook wel, en ook als spits zijn er wel overeenkomsten.” “Zo moet ik het hebben van mijn inzet en ben ik altijd op zoek naar een doelpunt. Bovendien wil ik voor het team belangrijk zijn. Voor hoeveel goals ik ga? Ik stap elke wedstrijd het veld op om te winnen en een doelpunt te maken. Met die overtuiging gaan ze zeker vallen. Aan het einde van het seizoen zien we wel op welk ‘nummer’ ik dan ben geëindigd.”

Rugnummer
Van Weert draagt in zijn eerste seizoen bij FC Groningen het rugnummer 19. “Daar zit geen speciaal verhaal aan vast. Het was één van de beschikbare nummers. Uiteindelijk vind ik het aantal doelpunten dat aan het einde van het seizoen achter mijn naam staat belangrijker dan het getal op mijn rug. Dit is een mooie stap in mijn carrière.” Voor zijn ouders betekent het wat wel wat meer reistijd om hun zoon aan het werk te kunnen zien in het Noordlease Stadion. Van Weert liet weten dat zijn overgang naar het hoge noorden op de steun van zijn familie kon rekenen. “Voor hen was Excelsior vanuit Brabant een uurtje rijden en nu is dat het dubbele. Maar ik verwacht ze hier toch vaak op de tribune terug te zien in Groningen.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws