Van Weert: “Mimoun en ik vullen elkaar aan”

26 november 2016 / vandaag

Tom van Weert scoorde zijn vierde doelpunt in de afgelopen vijf wedstrijden en is nu clubtopscorer van FC Groningen. Mimoun Mahi met een goal en een assist en Sergio Padt met een paar cruciale reddingen waren ook hoofdrolspelers in de 4-0 zege bij PEC Zwolle.

Tom van Weert schoot eerder in de eerste helft op de kruising in een soortgelijke aanval als de 0-2. “Hoewel het buitenspel was, was het een goede goal. Je moet daar soms een beetje geluk mee hebben. Ik heb ook wel eens gescoord terwijl ik niet buitenspel stond en hij werd afgekeurd. Van de vier kansen die we voor rust kregen, maakten we er twee.”

Voetballend had Groningen het lastig, met name voor de pauze. “We konden er geen druk op krijgen en het was vooral tegenhouden. In de counter blijven we natuurlijk wel gevaarlijk. We zijn ook liever in balbezit en dominant. In wedstrijden als deze blijft bijvoorbeeld Hans Hateboer een wapen van ons. Tegenstander hebben moeite met de voorzetting, omdat zo’n bal achter de verdediging valt.”

Gevoel
Zijn eigen treffer vond hij, hoewel achter het standbeen, makkelijker te maken dan de treffer (0-4) van Mimoun Mahi. “Voor mij was het een kwestie van licht raken, met gevoel en dan valt ‘ie er lekker in. Die van Mimoun viel er wel heel mooi in. Wij vullen elkaar aan.”

En dat beaamde Mahi op zijn beurt dan ook voor de camera van FOX Sports. “Met een doelpunt en een assist mag ik hier met opgeheven hoofd staan. Die goal ging er lekker in. Vandaag moesten we veel de lange bal spelen en zakten we veel in. Als we moeten counteren dan kunnen we dat wel. We
zijn aardig op weg en kunnen tevreden zijn over deze overwinning.”

Efficiënt
Aanvoerder Sergio Padt was in zijn nopjes met zijn 24ste ‘clean sheet’ bij FC Groningen, maar minder met het vertoonde veldspel. “Na de 1-0 zakten we te snel in en dat wilden we eigenlijk niet. Maar we weten ook dat we een ‘plan B’ hebben. We zijn drie keer over de middellijn geweest en hebben twee doelpunten gemaakt. Efficiënt dus.”

“In uitwedstrijden hebben we vaker zo gespeeld en bij PSV en Utrecht hebben we er ook resultaat mee behaald. We weten dat we hierop kunnen terugvallen. Maar we moeten eigenlijk wel meer laten zien. Zoals we dat deden in de vorige thuiswedstrijd, op de trainingen. We gaan nu niet de polonaise lopen en kunnen gelukkig weer naar boven kijken op de ranglijst.”

20161126JV3007
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws