string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Weert in de spits tegen PEC Zwolle.

Vrijdag 29 september 2017 om 15:54

Tom van Weert start zaterdagavond om 19.45 uur in de basis in de uitwedstrijd van FC Groningen bij PEC Zwolle. De spits neemt in de punt van de aanval de positie over van Lars Veldwijk, die in de thuiswedstrijd tegen FC Twente een enkelblessure opliep. Trainer Ernest Faber is van plan de rest van zijn basisteam van vorige week in stand te houden.

De stemming in het Groningen-kamp was afgelopen week positief na de verdiende 1-0 thuiszege op FC Twente. “Noem het opluchting, noem het blijheid. Het is altijd een stuk meer ontspannen als je wint. En hoe overtuigender je wint, hoe fijner het wordt. Het mindere spel heeft ons allemaal bezig gehouden en dan is zo’n resultaat als tegen FC Twente lekker. We hebben op die manier in een positieve sfeer naar de volgende wedstrijd kunnen toewerken.”

Negentig minuten
Todd Kane is met zijn knieblessure opnieuw afwezig. Op één plek moet Faber noodgedwongen zijn basiself aanpassen. Tom van Weert neemt de plek in van Lars Veldwijk. “Kane en Veldwijk kunnen zich allebei richten op de week na de interlandperiode. Ritsu Doan was afgelopen weekend fit genoeg voor driekwart wedstrijd en is nu waarschijnlijk wel in staat negentig minuten te spelen.”

“Voor de rest van de ploeg vereist het meespelen van Van Weert natuurlijk wat aanpassing. Tom is meer een aanspeelpunt in de zestien, terwijl Veldwijk graag in de diepte wordt weggestuurd. Tom is echt een handenbinder en gevaarlijk bij de eerste en tweede bal uit vroege voorzetten van de zijkanten. Vanuit zijn tijd bij Excelsior is Van Weert ook gewend geweest om vanuit de omschakeling aan te vallen.”

Tegenstander
PEC Zwolle is de competitie prima gestart en staat zesde, vijf plekken hoger dan Groningen. De ploeg heeft elf punten, drie meer dan de Trots van het Noorden. “Zwolle speelt op een soortgelijke manier als wij. In hun stadion ligt een nieuw kunstgrasveld. Ons hybride trainingsveld komt nog het dichtst in de buurt van hun mat. Dat is de reden dat wijzelf deze week niet op kunstgras hebben getraind. Maar elk veld is weer anders. Het vereist morgen (zaterdag – red.) in de warming-up even net wat meer aanpassing om aan te voelen hoe de bal rolt.”

Kijkend naar zijn eigen ploeg wil de FC-trainer natuurlijk graag de lijn van Twente-thuis doortrekken. “We zullen het morgen zelf moeten doen en vooral zuiver zijn in de passing. We kunnen prima verder bouwen op de wedstrijd van afgelopen zondag. Er is meer rust en vertrouwen als we de bal langer in de ploeg kunnen houden. Maar het mag nog wel een tempo’tje hoger. We zullen de hele wedstrijd onze aanvallende kwaliteiten goed moeten gebruiken, om het verschil te kunnen maken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’