Van Weert: ‘Heel slechte uitslag neergezet’

17 mei 2017 / vandaag

FC Groningen verloor woensdagavond de eerste halve finale van de play-offs in eigen huis met 4-1 van AZ. Aanvoerder Sergio Padt en invaller Tom van Weert waren het met elkaar eens dat de FC een heel slechte uitslag heeft neergezet.

Tom van Weert maakte afgelopen zondag na maanden blessureleed zijn rentree in het elftal van FC Groningen. De aanvaller mocht zich woensdag ruim een half uur laten zien voor eigen publiek, bracht veel energie in de wedstrijd, maar baalde uiteindelijk als een stekker van de uitslag. “We krijgen vier goals tegen en dat is gewoon veel te veel,” aldus Van Weert.
 
Moeilijke missie
De spits weet dat een halve finale nooit na één wedstrijd is gespeeld, maar beseft zich dat zijn ploeg met een slechte uitgangspositie naar Alkmaar vertrekt. “Het wordt een moeilijke missie zaterdag. Ik ga niet zeggen dat het onmogelijk is, maar dit is natuurlijk wel een heel slechte uitslag. Je moet zaterdag wel een heel goede dag hebben om nog verder te komen. We hebben het vanavond laten liggen.”
 
Sergio Padt werd als aanvoerder vrijwel direct na afloop van de wedstrijd om een reactie gevraagd. “Het gevoel is nu natuurlijk heel slecht,” zegt Padt. “We wilden hier een goede uitslag neerzetten en dat is niet gebeurd. We hebben het gehele jaar gewerkt om de play-offs te halen en dan wil je ze winnen ook.”
 
Uitschieters
Opgeven wilde Padt nog niet. De doelman haalt vertrouwen uit de resultaten die FC Groningen eerder dit seizoen in uitwedstrijden heeft neergezet. Ook hadden maar weinig mensen op een gegeven moment gedacht dat FC Groningen de play-offs nog zou gaan halen. “Niets is onmogelijk, dat hebben we dit seizoen vaker laten zien, maar het wordt wel heel lastig. We moeten vasthouden aan de grote uitschieters die we dit seizoen in meerdere uitwedstijden hebben gehad. Dat houdt ons op dit moment op de been, al wordt het natuurlijk heel moeilijk.”

20170517JV3677padt
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws