string(9) "claudebot"

Van Sichem voor het eerst arbiter bij duel tussen FC en PSV.

Woensdag 26 maart 2014 om 14:31

Tom van Sichem staat zaterdagavond in Eindhoven voor zijn eerste optreden als scheidsrechter bij een wedstrijd tussen FC Groningen en PSV. Sinds hij in oktober 2004 zijn eerste wedstrijd van de FC floot, heeft Van Sichem in de bijna tien jaar daarna nog niet eerder een officieel duel tussen beide clubs geleid.

Komende zaterdag wordt in het Philips Stadion van Eindhoven het 22ste officiële duel van FC Groningen waarbij Van Sichem als leidsman is aangesteld. Van de 21 voorgaande ontmoetingen waarbij Van Sichem de fluit hanteerde waren er vijf een bekerduel, de overige zestien keer betrof het een Eredivisiewedstrijd.
In die serie stapte de Trots van het Noorden negen keer als winnaar van het veld en elf keer als verliezer. Alleen de wedstrijd tussen FC Groningen en Heracles Almelo op 4 februari 2006 eindigde onder leiding van Van Sichem in een gelijkspel, 0-0.
Winst
Dit seizoen floot Van Sichem drie keer eerder een duel van de FC, allen eindigend in winst voor de Noordelingen. Laatst was hij arbiter bij de eerste competitiezege van FC Groningen in 2014, de 1-0 winst op Go Ahead Eagles in Euroborg. Daarnaast floot hij dit seizoen bij de bekerzeges van de FC op AFC in Amsterdam en VV Capelle in Euroborg.
De grootste overwinning van FC Groningen met Van Sichem als leidsman was eveneens een bekerwedstrijd. Op 23 september 2009 werd FC Utrecht in eigen huis door een 2-4 zege van de FC uit het bekertoernooi geschoten. Van Sichem was als scheidsrechter ook getuige van de allereerste nederlaag in competitieverband van FC Groningen in Euroborg. Dat was op 26 november 2006, toen ADO Den Haag verrassend met 2-5 won.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’