Van onderwereld naar diploma

6 mei 2021

Jeffrey kent een harde opvoeding en mede door persoonlijk drama maakt hij als tiener verkeerde keuzes. De jongeling raakt verzeild in de criminaliteit en wordt tegen zijn eigen wil in telkens terug gezogen naar een wereld waaruit hij niet weet te ontsnappen. Uiteindelijk lukt het hem met zijn verleden te breken, alle schepen achter zich te verbranden. Via het project Sociale Activering van Stichting FC Groningen in de Maatschappij raakt Jeffrey verder op het juiste pad. Het pad richting een diploma, richting een toekomst. Bekijk zijn indrukwekkende verhaal nu op het YouTube-kanaal van FC Groningen.

Jeffrey screenshot 3

In 2018 schrijft Jeffrey zich in voor het nieuwe maatschappelijke project van FC Groningen; Sociale Activering. Angstig, want de wil is er, maar door de ervaringen uit het verleden is het voor Jeffrey moeilijk te laten zien wie hij echt is. Te denken in oprechte kansen, in groei. Wat als ook dit mislukt…?
 
Middelen
Het project Sociale Activering reikt hem de middelen aan om het beste eruit te halen, te groeien. Groter te worden. Assessments, groepsgesprekken en fysieke training op het voetbalveld. Jeffrey bloeit op, denkt positief en keert zijn leven om. Hij richt zich op de toekomst, gaat terug de schoolbanken in en haalt zijn diploma. Met recht is hij trots op deze prestatie en Jeffrey focust zich momenteel op een carrière als muzikant, met als basis rapper, songwriter en gitarist.
 
In een leven dat al vele paden heeft bewandeld, heeft Jeffrey de weg richting een succesvolle toekomst ingezet. Dankzij hard werken, doorzettingsvermogen en een duw in de goede richting van Stichting FC Groningen in de Maatschappij.
 
Korte documentaire
Bekijk het indrukwekkende levensverhaal van Jeffrey in de korte documentaire op het YouTube-kanaal van FC Groningen.

Jeffrey screenshot 2

Sociale Activering
Sociale Activering is een maatschappelijk project van Stichting FC Groningen in de Maatschappij in samenwerking met de Gemeente Groningen en USG Restart. In een traject van zes maanden geeft het project Sociale Activering jongeren die – om wat voor reden dan ook – een afstand hebben tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid deze te verkleinen. Dit gebeurt door middel van coaching en sport.
 
Jongeren worden letterlijk in beweging gebracht. Richting een gezonde levensstijl, richting werk, richting opleiding, richting structuur en ritme in het dagelijks leven. Twee keer per week wordt er intensief getraind op Sportpark Corpus den Hoorn en worden gedurende het traject diverse workshops aangeboden. Onlangs is een nieuwe groep deelnemers gestart met het project. 

Gasterra

Laatste nieuws