Van Nieff: ‘Wie weet tot ziens!’

29 april 2018

Zondag 29 april was voor Yoëll van Nieff wel een heel bijzondere middag. Na zijn 92ste officiële optreden, waarin hij ‘en passant’ nog twee assists gaf, zit zijn verblijf als speler bij FC Groningen er na veertien jaar op. Marcel Groninger, Kasper Larsen, Ernest Faber verlaten de club na respectievelijk vijf, drie en twee jaar. Na afloop van het duel werd Ritsu Doan gehuldigd als Payt Speler van het Jaar 2018.

De Japanner die zijn negende doelpunt van het seizoen maakte (3-0) en bij een 4-0 tussenstand ook nog een dot van een kans had op zijn tiende treffer van de jaargang, werd door hoofdsponsor Payt en de Supportersvereniging FC Groningen in de bloemetjes gezet. De aanvallende middenvelder bedankte het publiek voor de uitverkiezing en sprak zijn liefde voor de club uit: “Thank you very much, I love FC Groningen.”

Vervolgens was het de beurt aan directeur Hans Nijland die richting de fans een woordje deed over het seizoen 2017/2018:  “Het is dit seizoen niet altijd even gemakkelijk geweest, maar met elkaar en zeker dankzij jullie steun is het allemaal goed gekomen. Dank voor jullie geweldige steun dit seizoen.”

Toekomst
Marcel Groninger was de eerste van vier personen van wie afscheid werd genomen. Groninger: “Ik wil een aantal mensen bedanken. Alle spelers waarmee ik heb samengewerkt en dat zijn er nogal wat. Alle stafleden, de supporters die altijd achter de groep zijn blijven staan en in het bijzonder de huidige groep die hier op het veld staat. We zijn niet goed begonnen, maar wel heel goed geëindigd en dat met een spelersgroep waarvan een stuk of tien niet ouder zijn dan 20 jaar. Ik wil de iedereen heel veel succes

Ernst Faber kreeg vervolgens het woord: “Ik wil iedereen van FC Groningen – supporters, spelers, staf – danken voor twee mooie jaren. Ik had hier graag gestaan met een play-offplaats, want dat verdienen jullie. Helaas is het niet gelukt. Wat wel is gelukt, is de mooie nieuwe ploeg die hier staat. Mede door jullie steun. Ik blijf hier komen en dit is de mooiste club uit het Noorden van Nederland.”

Tot ziens
Kasper Larsen sprak vervolgens in het Nederlands: “Supporters, spelers, staf en medewerkers. Dank voor drie heel mooie jaren en veel succes in de toekomst!”

Tot slot was het de beurt aan Yoëll van Nieff: “Waar moet ik beginnen?  Als kleine jongen van de Stad heb ik sinds mijn tiende gedroomd om in het eerste te staan van FC Groningen. In acht seizoenen in de jeugd en zes bij het eerste heb ik veel mooie dingen meegemaakt. Ik wil mijn familie en vrienden bedanken voor de steun en het vertrouwen dat ze altijd in mij hebben gehad. Ook wil ik jullie als supporters bedanken voor de steun zowel op als buiten het veld. Als laatste wil ik de FC bedanken voor de kans die ze mij hebben gegeven me te kunnen ontwikkelen als mens en als voetballer. Wie weet tot ziens!”

Laatste nieuws