string(9) "claudebot"

Van Nieff: ‘We gaan voor het maximale, dus de winst’.

Vrijdag 12 september 2014 om 14:40

Kijkend naar de ranglijst is de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Groningen, de nummer vier en twee van de Eredivisie, een topper te noemen. Yoëll van Nieff stond de eerste vier wedstrijden van dit Eredivisie-seizoen in de basisopstelling en verwacht een wedstrijd vol passie en strijd in Leeuwarden.

FC Groningen versloeg twee weken geleden landskampioen Ajax in Euroborg en genoot vorige week van een voetbalvrij weekend. “Het was wel even lekker om een weekend vrij te zijn, maar aan de andere kant zaten we wel in een ‘flow’ na de overwinning tegen Ajax,” zegt Van Nieff. “Dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden.”
Van Nieff speelde mede door blessures van andere spelers zijn wedstrijden als linksback in het elftal van trainer Erwin van de Looi. Hoewel dit niet zijn natuurlijke positie is, begrijpt de jongeling steeds beter wat er van hem wordt gevraagd. “Tot nu toe gaat het best redelijk en ik krijg steeds beter onder de knie wat ik moet doen. Ik denk dat de wedstrijd tegen Ajax mijn beste van dit seizoen was.”
“Dat kwam ook omdat we een duidelijk plan hadden wat we tegen Ajax zouden doen. Daardoor weet je als speler goed wat je taak is en weet je wat er van een back wordt verwacht. Ook tegen Cambuur is het plan duidelijk en we willen uiteraard voor het maximale gaan en dus gaan we voor de winst.”
Vorig jaar werd FC Groningen door Cambuur in Leeuwarden met 4-1 verslagen. Van Nieff speelde toentertijd nog op huurbasis bij FC Dordrecht. “Ik heb er in de jeugd wel een paar keer gespeeld, maar heb nog nooit tegen het eerste van Cambuur gevoetbald. Het is natuurlijk een noordelijke derby dus er zal veel strijd bij komen kijken. We zijn er klaar voor.”
Tjaronn Chery kwam eerder in zijn carrière op huurbasis uit voor de Leeuwarders. Hoewel hij niet veel contact meer heeft met ex-ploeggenoten uit die tijd weet hij dat er veel wordt gevraagd voor de wedstrijd tegen de Friezen. Zeker nu beide ploegen zo hoog staan in de Eredivisie.
“Het is een echte topper, een mooie wedstrijd en ook een derby tussen de hoofdsteden van Groningen en Friesland. We weten van vorig seizoen wat voor lastige ploeg Cambuur is, zeker in eigen huis. Vorig jaar hebben we in de wedstrijden tegen Cambuur vijf punten laten liggen. Dus het wordt tijd dat wij gaan winnen. Maar het blijft een goede ploeg en een gevaarlijke tegenstander.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus