Van Nieff vervangt geblesseerde Davidson in bekerduel

25 oktober 2016

Trainer Ernest Faber heeft een nagenoeg fitte spelersgroep tot zijn beschikking in de aanloop naar het bekerduel met FC Utrecht, woensdagavond in Stadion Galgenwaard. De ploeg zal daar ondersteund worden door in ieder geval ruim 300 Groningen-fans, die in het uitvak zullen plaatsnemen.

De eerste thuiszege ten koste van AZ was voor FC Groningen afgelopen zondag niet alleen zeer welkom, maar ook een bevestiging van het feit dat de ingeslagen weg weldegelijk het gewenste resultaat zou opleveren. “We hadden een resultaat nodig om het vertrouwen te laten groeien,” aldus FC-trainer Ernest Faber. “We hebben dat gedaan als collectief en door onvoorwaardelijk met elkaar te blijven knokken.”

Wisselingen
Ruim een maand geleden boekte FC Groningen in Utrecht de eerste competitiezege van het seizoen; met 5-1 nog wel. “Maar ik verwacht nu een geheel andere wedstrijd,” schetst Faber zijn bespiegelingen. “Beide ploegen hebben in de tussenliggende maand wel wat wisselingen toegepast en bovendien liggen de belangen in een bekerwedstrijd ook weer anders. Wij nemen natuurlijk wel het goede gevoel van zondag en de eerdere zege in Utrecht mee naar deze wedstrijd.”

Tegenstander
In competitieverband boekte Utrecht de afgelopen twee thuiswedstrijden overwinningen op achtereenvolgens Sparta (2-0) en Go Ahead Eagles (3-0). Ook werd afgelopen weekend gewonnen bij Willem II (0-1).  “Ik denk dat Groningen en Utrecht kwalitatief gelijkwaardig aan elkaar zijn,” weegt Faber de verhoudingen vooraf. “Zij hebben veel snelheid. Wij zullen zelf weer uitgaan van onze kwaliteiten en bouwen verder aan de vastigheden in het team. Het is mooi dat we zondag ‘aan voetballen toekwamen’, want dat geeft ook weer extra vertrouwen.”

Ronde verder
In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen AZ keert verdediger Samir Memisevic terug bij de selectie van Faber. “En in de verdediging zal Yoëll van Nieff de aan zijn enkel geblesseerde Jason Davidson vervangen. Verder zijn Jesper Drost en Desevio Payne nog niet bij de wedstrijdselectie. Zij trainen al wel volop mee. De rest van de groep is compleet en wedstrijdfit. De opdracht voor woensdagavond is duidelijk: een ronde verder komen!”

winter met fluit

Laatste nieuws