string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Nieff terug, Hateboer niet inzetbaar tegen Vitesse.

Vrijdag 12 december 2014 om 15:40

Trainer Erwin van de Looi kan zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse niet beschikken over de geblesseerde Hans Hateboer. Yoëll van Nieff, vorige week nog ziek, keert daarentegen weer terug in de wedstrijdselectie.

Van de Looi gaf tijdens het wekelijkse perspraatje tevens aan te kiezen voor een ander type spits in de wedstrijd tegen de Arnhemmers. Naast Hateboer kan de hoofdtrainer van FC Groningen tegen de Gelderlanders niet beschikken over de geblesseerden Henk Bos, Nick Bakker en Hilal Ben Moussa. Aanvaller Danny Hoesen zit de laatste van zijn twee wedstrijden schorsing uit na zijn rode kaart tegen FC Twente van twee weken geleden.
Hoofdpijn
“Hans Hateboer viel aan het einde van de wedstrijd tegen sc Heerenveen uit met een hoofdwond en is niet inzetbaar voor zondag,” vertelt Van de Looi. “Hij heeft wellicht zelfs een lichte hersenschudding opgelopen en is deze week in het ziekenhuis geweest voor testen. Dat zag er allemaal goed uit, maar donderdag heeft hij de training opgevoerd en daar kwam een reactie op in de vorm van hoofdpijn. Om die reden is hij vandaag (vrijdag – red.) ook thuis gebleven. Yoëll van Nieff, vorige week ziek afgehaakt in de warming-up bij de wedstrijd tegen Heerenveen, is hersteld en zit weer bij de selectie.”
Logische oplossing
Van Nieff keert naar alle waarschijnlijkheid terug op de linksbackpositie, waardoor Martijn van der Laan centraal gaat spelen en Johan Kappelhof naar rechts verhuist. “Dat is de meest logische oplossing,” beaamde Van de Looi. “Van der Laan heeft het vorige week gedurende de tweede helft prima gedaan in het centrum. Kappelhof deed het op de linksbackpositie tegen Heerenveen ook goed en op rechts moet het voor hem als rechtsbenige speler nog wat gemakkelijker zijn. Kappelhof heeft het in het centrum goed gedaan, maar we moeten kijken naar de beschikbare spelers die we hebben.”
Ander type
De oefenmeester bevestigde het beeld van de trainingen van de afgelopen dagen dat voorin wordt gekozen voor Mimoun Mahi op de positie waar vorige week Jafar Arias speelde. “We verwachten een andere wedstrijd tegen Vitesse en denken dat we een ander type spits nodig hebben. Mahi is een lopende speler en heeft meer diepte in zijn spel, waardoor wij meer kansen willen en hopen te creëren. Wij denken dat het team deze optie tegen Vitesse beter kan gebruiken. Mimoun zal het anders invullen dan Jafar Arias of Danny Hoesen, maar dat is ook de bedoeling.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard