string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Nieff, Saban, VV Musselkanaal en Gouden Bal in FCG TV.

Vrijdag 31 januari 2014 om 11:02

FC Groningen TV heeft vandaag een gesprek met de van FC Dordrecht teruggekeerde Yoëll van Nieff. Daarnaast is er een vooruitblik op het duel van zaterdag tegen AZ, reikt Egge Knol de Gouden Bal uit aan VV Musselkanaal en is er een portret van Jong FC Groningen-middenvelder Burak Saban.

Gisteren, donderdag 30 januari, werd bekend dat Yoëll van Nieff na een half jaar terugkeert bij FC Groningen. Van Nieff was verhuurd aan FC Dordrecht, de koploper van de Jupiler League, en deed het daar het afgelopen half jaar uitstekend. Na het vertrek van William Ekong (uitgeleend aan FC Dordrecht) en Timo Letschert (contractontbinding) was Van Nieff de eerste optie om de huidige selectie van FC Groningen te versterken. In FCG TV vertelt Van Nieff over zijn plotselinge terugkeer bij FC Groningen.
Van Nieff zal deel uitmaken van de selectie die zaterdagavond zal aantreden in Alkmaar tegen AZ. FC Groningen speelde tot nu toe 27 officiële wedstrijden in Alkmaar en won daar vier van. Zoals op 17 mei 1997 toen AZ met 4-1 werd verslagen. FCG TV laat diverse Groninger doelpunten in Alkmaar van onder anderen Mariano Bombarda, Glen Salmon, Marcus Berg en Tim Matavz de revue passeren en blikt alvast vooruit op het duel van zaterdagavond.
Afgelopen dinsdag was het feest bij VV Musselkanaal. Want Egge Knol, organisator van de FC Groningen-clinics, kwam langs om de jaarlijkse Gouden Bal uit te reiken. De Gouden Bal gaat naar de club die na een FC Groningen-clinic de lekkerste gehaktbal serveert. In 2013 was dat volgens de jury VV Musselkanaal. Speciaal voor de uitreiking ging de gehele eerste selectie van VV Musselkanaal dinsdagavond aan de gehaktbal.
Jong FC Groningen-middenvelder Burak Saban droeg afgelopen maandag in het duel tegen Jong VVV/Helmond Sport de aanvoerdersband. Saban maakte medio vorig jaar de overstap van FC Groningen A1 naar de Beloften van de FC en kreeg in het eerste half jaar te maken met een sportieve dip. Aan FCG TV laat hij weten dat hij de weg omhoog weer gevonden heeft wat zich maandag uitbetaalde in het dragen van de aanvoerdersband.
FC Groningen TV wordt vanavond om 17.00 uur en 23.30 uur uitgezonden op Fox Sports Eredivisie kanaal 1. FCG TV wordt herhaald om 18.00 uur en 21.55 uur op kanaal 3 en om 19.00 uur op kanaal 5.
De afleveringen van FC Groningen TV zijn elke zaterdag ook te zien op OOG TV, de lokale omroep van Groningen. De uitzendingen beginnen om 15.30 uur en zijn in een carrousel terug te zien tot zondagochtend 9.00 uur.
FC Groningen TV is tevens terug te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentv Volg FCG TV ook op Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’