string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Nieff op huurbasis naar Excelsior.

Woensdag 26 augustus 2015 om 15:43

FC Groningen verhuurt Yoëll van Nieff voor de rest van dit seizoen aan Excelsior. De Trots van het Noorden ziet veel potentie in de 22-jarige middenvelder, maar die had te weinig zicht op speelminuten bij de bekerhouder.

De technische staf van FC Groningen achtte het daarom belangrijk dat Van Nieff aan voetballen zou toekomen, bij voorkeur in de Eredivisie. Excelsior toonde belangstelling voor de kwaliteiten van de middenvelder.
Win-win-situatie
Manager technische zaken Peter Jeltema voorziet met de verhuur van Van Nieff een win-win-situatie. “Voor zijn persoonlijke ontwikkeling is het belangrijk dat Van Nieff wedstrijden op het hoogste niveau gaat spelen. Bij ons leek hij daarvoor te weinig in aanmerking te komen. Echter wilden wij wel de kwaliteit van onze selectie op peil houden en bewaken en daarom hebben wij steeds gezegd dat van een verhuur pas sprake kon zijn, zodra wij een vervanger voor Van Nieff zouden kunnen vinden. Wij hebben daarin kunnen voorzien met het aantrekken van Hedwiges Maduro.”
Bagage
De komst van de 18-voudig international maakte de weg vrij voor Van Nieff richting Rotterdam. Jeltema is daar tevreden over. “Hopelijk kan Van Nieff bij Excelsior een goede rol spelen en veel speeltijd krijgen in de Eredivisie. Dat is goed voor hem en daarmee ook voor ons. Het is namelijk wel de bedoeling dat Van Nieff na dit seizoen met meer bagage terugkeert in Euroborg. Dat zou voor beide partijen heel goed zijn.”
Van Nieff speelde tot nu toe 46 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij drie doelpunten wist te maken.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’