string(9) "claudebot"

Van Nieff: ‘Ik raakte de bal perfect’.

Donderdag 29 januari 2015 om 00:06

De mooiste van de vier doelpunten woensdagavond in de wedstrijd tegen Vitesse werd zonder twijfel gemaakt door verdediger Yoëll van Nieff. De linksback kwam tussen twee man het strafschopgebied in en schoot de bal keihard in de rechterbovenhoek. Hij werd door de fans verkozen tot Essent Man of the Match.

“Hij zat er lekker in, ik raakte de bal perfect,” zei Van Nieff breeduit lachend. “Ik chipte de bal tussen twee man door en schoot in de lange hoek. Ik zag voor het doel verschillende spelers met handen in de lucht staan om de bal te ontvangen, maar ik besloot te schieten. Ik zag hem zo de kruising in vliegen. Als je dan ziet hoe Euroborg ontploft, geeft dat je echt kippenvel.”
Mooie goals
De Stadjer heeft patent op mooie goals tegen Vitesse, want ook vorig seizoen schoot de linkspoot tijdens een wedstrijd tegen beide Beloftenteams een bal van ruim veertig meter strak in de kruising. “Ook dat was tegen doelman Room, die heeft hem nu al twee keer van mij om zijn oren gehad. Misschien was die goal nog wel mooier, maar deze was natuurlijk veel belangrijker.”
Van Nieff zag dat het elftal het tijdens de eerste helft moeilijk had. “Van tevoren had niemand dit verwacht en we hadden het de eerste helft ook moeilijk. We kregen geen druk op de tegenstander en stonden met te veel mensen voor de bal. In de tweede helft was dat anders, al is 4-0 wellicht wel geflatteerd. Uiteindelijk draaien we het knap om in de tweede helft.”
Europees voetbal
De speler uit de eigen jeugdopleiding pakte al vroeg in de wedstrijd een gele kaart waardoor hij op zijn tellen moest passen. “Ik was mijn tegenstander kwijt en kwam veel te laat. Dan weet je dat je je de rest van de wedstrijd moet inhouden en dat is best moeilijk. Toch vond ik dat ik niet echt werd uitgedaagd door mijn tegenstander en kreeg ik ook veel hulp van spelers als Rusnak. We zijn nu twee wedstrijden verwijderd van Europees voetbal, dat willen we echt graag halen. We willen de beker winnen, als dat gebeurt, dan ontploft de Stad.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus