string(9) "claudebot"

Van Nieff: ‘Gouden Stier helemaal niet verwacht’.

Vrijdag 02 mei 2014 om 15:39

FC Groningen neemt het in de laatste competitieronde van dit seizoen thuis op tegen Heracles Almelo. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld is geschorst, zijn plaats wordt ingenomen door Yoëll van Nieff. Rasmus Lindgren draagt zaterdag de aanvoerdersband. Filip Kostic ontvangt na afloop van de wedstrijd een bokaal als Essent Speler van het Jaar.

Van Nieff, die enkele weken op zijn kans moest wachten, ziet de basisplaats als een mooie beloning. “Het geeft een goed gevoel dat ik aan het eind van de competitie weer kan laten zien wat ik kan. Maikel en ik zijn twee verschillende spelers, dus ik vul het op mijn eigen manier in. Verdedigend doen we hetzelfde, maar aanvallend speel ik een beetje meer naar voren. Ik ben meer een pendelende speler van zestien tot zestien. Hopelijk kan ik ook een keer scoren. Ik heb het bij Dordrecht en in de Beloften vaak genoeg bewezen dat ik het kan.”
Gouden Stier
Van Nieff speelde de eerste seizoenhelft op huurbasis bij FC Dordrecht. De middenvelder maakte zoveel indruk dat FC Groningen hem in de winterstop besloot terug te halen. De prestaties van Van Nieff vielen niet alleen de technische mensen bij FC Groningen op, want afgelopen week ontving de jongeling de Gouden Stier voor het beste talent uit de Jupiler League van afgelopen seizoen.
“Ik was heel verbaasd en had het ook helemaal niet verwacht”, vertelt de hoofdrolspeler zelf. “Ik heb natuurlijk maar een half seizoen in Dordrecht gespeeld, maar blijkbaar genoeg laten zien. Ik ben zeer vereerd en heel trots dat ik deze prijs heb gewonnen.” De vitrinekast in huize Van Nieff telt nu drie stieren, want eerder in het seizoen won de talentvolle voetballer ook al twee bronzen stieren. “Die bronzen stieren won ik als grootste talent en beste speler van de tweede periode. Ik heb bij Dordrecht gewoon een prima half seizoen gehad en probeer het bij FC Groningen nu goed af te sluiten.”
Aanvoerder
Rasmus Lindgren zal zaterdagavond bij afwezigheid van Kieftenbeld de aanvoerdersband dragen. De Zweed begon dit seizoen als captain van de ploeg, maar gaf de band later aan Kieftenbeld. “Daar is niet veel over naar buiten gekomen, maar ik vond dat hij het had verdiend. Maikel speelde alles en toen ik weer in het elftal kwam, vond ik dat hij aanvoerder kon blijven. Mijn positie in de kleedkamer is ook niet veranderd. Ik ben al eerder aanvoerder geweest en vond dat een jongere speler de kans moest krijgen. Het neemt niet weg dat ik erg trots ben dat ik zaterdagavond de band weer draag.”
Hoewel FC Groningen de play-offs al heeft veiliggesteld, verwacht Lindgren dat zijn ploeg vol voor de winst gaat. Wanneer FC Groningen wint, betekent dat de zesde overwinning op rij. Iets wat in de geschiedenis van de club nog niet eerder is gebeurd. “Dat geeft toch wel iets extra’s aan de wedstrijd. Het is altijd mooi om deel uit te maken van een team, dat de recordboeken in gaat. Daarnaast willen we zo hoog mogelijk eindigen en onze trouwe supporters vermaken. Dus er staat tegen Heracles nog genoeg op het spel.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus