string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Nieff: ‘Echt zin om die bal te nemen’.

Zondag 17 augustus 2014 om 20:58

Yoëll van Nieff was na afloop van de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo het stralende middelpunt. De Stadjer krulde na een uur spelen een vrij trap heerlijk in het doel en stelde daarmee de 3-1 winst veilig.

De goal was ook het eerste doelpunt van Van Nieff voor FC Groningen. “Ja, er zijn mindere manieren om te scoren,” lachte de verdediger na afloop. ‘Vooraf had ik al het gevoel dat de bal er in zou gaan; ik had ook écht zin om die vrije trap te nemen. Toen Tjaronn tegen me zei: ‘neem jij hem maar’, wist ik het zeker: dit wordt 3-1.”

Van Nieff lepelde de bal akelig nauwkeurig in het doel. “Ik wist dat er maar één manier was: langs de muur en dat kwam precies zo uit. De bal zat er heel lekker in. Ik heb vorig jaar bij Dordrecht vaker uit een vrije trap gescoord, maar om dat nu te doen, voor de FC in Euroborg en bij een 2-1 stand, geeft een heel goed gevoel. Super!”

Buiten zijn goal had de Stadjer nog een reden om tevreden terug te blikken. Hij speelde als linksback een uitstekende partij. “Na de wedstrijd tegen Go Ahead had ik behoorlijk wat pijntjes, maar door goed behandelen, was ik net op tijd fit om te kunnen spelen. Tijdens de wedstrijd was hef af en toe best even ‘bijten’, maar na die goal was ik alles vergeten.”
De Leeuw
Ook Michael de Leeuw vestigde wederom de aandacht op zich. De aanvaller kwam na 33 minuten in het veld, als vervanger van de geblesseerde Rasmus Lindgren, en scoorde twee minuten later de 2-0. “Een perfect passje van Maikel Kieftenbeld en daarna was het redelijk eenvoudig afwerken,” zo beschrijft de Leeuw zijn goal.

Het doelpunt kwam in een fase dat FC Groningen de gasten op alle fronten de baas was. “Ik vond dat we in die fase goed speelden,” aldus De Leeuw. “Het balletje ging lekker rond en we stonden gewoon goed. Na de rust werd het erg slordig. Dat is eigenlijk heel raar. Je staat 2-0 voor en je weet dat ze gaan komen, waardoor er meer ruimte ontstaat. Juist dan moet je nauwkeurig spelen, maar dat hebben we nagelaten. Daar moeten we van leren.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’