Van Nieff, De Leeuw, Van de Looi in FCG TV; zondag première FOX Doc

24 maart 2017

FC Groningen TV brengt vanavond een bezoek aan Michael de Leeuw in Chicago. Daarnaast zijn er reportages te zien van Yoëll van Nieff en oud-FC Groningen trainer Erwin van de Looi die afgelopen zaterdag werden gevolgd tijdens FC Groningen - Willem II.

Afgelopen zaterdag keerde Erwin van de Looi voor het eerst terug in het Noordlease Stadion. Drie jaar lang was Van de Looi in het stadion succesvol als trainer van FC Groningen, maar zaterdag zat hij bij de dug-out van de tegenstander als trainer van Willem II. FCG TV volgde de terugkeer van Van de Looi en sprak met hem over zijn weerzien met FC Groningen.
 
In plaats van Kasper Larsen stond Yoëll van Nieff zaterdag centraal in de verdediging naast Etiënne Reijnen. Van Nieff hoorde pas op het laatste moment dat hij centraal stond in plaats van linksback. Veel moeite om zich aan te passen had Van Nieff niet en dat is achteraf gezien ook geen verrassing want hij vertelt in FCG TV dat hij eerder op die positie speelde.
 
Hoe voelt Michael de Leeuw zich thuis in Chicago? Emiel Venema, verslaggever van FC Groningen TV, bracht namens hoofdsponsor Essent onlangs een bezoek aan De Leeuw om antwoord te krijgen op die vraag. Het resultaat zie je vanavond in FCG TV.
 
FC Groningen TV wordt vanavond om 18.15 uur uitgezonden op Fox Sports kanaal 1. De uitzending wordt vanavond om 18.45 uur en 23.15 uur herhaald op kanaal 3. Zaterdag is FCG TV te zien om 07.15 uur en 11.15 uur op kanaal 1 en om 15.15 uur, 19.45 uur en 23.15 uur op kanaal 3 en zondag om 18.45 uur op kanaal 3.
 
Zondag is om 21.00 uur op Fox Sports kanaal 1 de première te zien van de Fox Sports DOC 'Het zwaard van Damascus' over de opkomst van FC Groningen in de jaren 80 en de FIOD-affaire in 1989. De Fox Sports DOC 'Als je maar niet zoals Hans Nijland wordt' is zaterdag om 09.00 uur te zien, ook op Fox Sports 1.
 
FC Groningen TV is elke zaterdag vanaf 15.30 uur ook te zien op OOG TV en via Ziggo kanaal 40 en KPN, Telfort en XS4All kanaal 622. De uitzending wordt doorlopend herhaald tot zondagochtend 9.00 uur.

Laatste nieuws