Van Nieff: ‘Baltempo was te laag’

18 december 2016

FC Groningen kwam zondagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. De Trots van het Noorden kon het veldoverwicht deze keer niet omzetten in drie punten. Voor Juninho Bacuna voelde het punt als een nederlaag. Yoëll van Nieff vond het baltempo van zijn ploeg te laag.

Het lukte FC Groningen niet om -net als tegen ADO Den Haag en Roda JC- de defensie van tegenstander Go Ahead Eagles kapot te spelen. “Het baltempo was te laag en we waren te slordig,” vindt Yoëll van Nieff. “Als we de bal wel sneller laten rondgaan, kunnen we hier gewoon drie punten pakken en dat is zonde. Dat kunnen we onszelf verwijten.”
 
Vrije trap
Van Nieff traint vrijwel dagelijks langer door op het nemen van vrije trappen en kreeg in de slotfase van de wedstrijd vanwege een overtreding op hemzelf een mogelijkheid zijn trainingsarbeid te verzilveren.
 
“Ik kreeg de bal, voelde mijn tegenstander in de rug en kreeg een vrije trap. Ik dacht dit is mijn kans. Nee, ik was niet extra gespannen, maar helaas schoot ik de bal in de muur. Doordat ik de bal snel weer veroverde, kregen we nog een grote kans en jammer genoeg ging die er niet in.”
 
Teleurgesteld
Hoewel FC Groningen veel hoger staat op de ranglijst was er volgens de middenvelder Juninho Bacuna geen sprake van onderschatting. “Absoluut niet, we hebben er zeker niet te gemakkelijk over gedacht,” stelt Bacuna. “In voetbal weet je het nooit en moet je scherp zijn tegen iedere tegenstander.”
 
Bacuna was hevig teleurgesteld in het resultaat. “We begonnen goed en hebben de kansen gehad, maar krijgen een vervelende goal tegen uit de counter. We waren bezig aan een goede reeks en dit gelijkspel voelt als een nederlaag. Al is een punt altijd beter dan helemaal niks.” 

20161218JV5144bacuna

Laatste nieuws