string(9) "claudebot"

Van Moorsel in de basis; Zeefuik terug bij de selectie.

Vrijdag 14 december 2012 om 15:11

Paco van Moorsel staat zaterdagavond in de basis van FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Género Zeefuik keert teug bij de selectie.

In de laatste speelronde van de eerste competitiehelft start Paco van Moorsel zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen in de basis. In de selectie zijn twee wijzigingen ten opzichte van afgelopen weekend. Jonas Ivens en Yoëll van Nieff zitten niet bij ‘de achttien’. Lorenzo Burnet en Género Zeefuik keren terug. Kees Kwakman had wat last van z’n dijbeen, maar is zaterdag gewoon inzetbaar.
Selectie
Emil Johansson trainde vandaag (vrijdag) voor het eerst weer binnen nadat hij zich afgelopen zaterdag ziek had afgemeld. Van de spelers in de A-selectie ontbreken verder nog Tom Hiariej, Stefano Magnasco, Matias Jones, Suk Hyun-Jun, Filip Kostic en Mitchell Schet. Laatstgenoemde zal komende donderdag wel weer deel uitmaken van ‘de achttien’.
Trainer Robert Maaskant: “We spelen morgen de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. De uitwedstrijd tegen Feyenoord is op zondag 23 december immers de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Bij winst staan we op 22 punten en dat aantal zou tot tevredenheid stemmen, zeker als je dat aantal afzet tegen het vorige halfjaar (11 punten – red.). Daarmee hebben we een mentale omslag gemaakt met de ploeg. We hebben bijvoorbeeld veel meer punten in uitwedstrijden gehaald.”
“De volgende stap is nu nog beter gaan spelen en onze wil opleggen aan de tegenstanders. VVV-Venlo is de volgende en dat betekent ‘dus drie punten’, wordt dan aangenomen. Dat zinnetje zegt al voldoende. En we moeten die punten ook pakken. Wel moeten we de resultaten van VVV in ogenschouw nemen. Zij hebben elf punten gehaald in de laatste zes duels. En dus zal het zeker niet zo eenvoudig worden als sommigen denken en hopen.”
Wijziging
“Paco van Moorsel keert terug in de basis omdat we met hem aan voetballend vermogen kunnen winnen. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk speelde hij ‘op 10’, achter spits Michael de Leeuw. De Leeuw werd daar echter niet gelukkig van en ik ook niet. Nu krijgt Van Moorsel een andere rol op het middenveld. VVV speelt compact, met een grote hoeveelheid middenvelders, en zal proberen te counteren. Het is aan ons om het spel te bepalen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus