Van Moorsel in de basis tegen RKC

23 november 2012

FC Groningen speelt zaterdagavond in Waalwijk met Paco van Moorsel in de basis. De middenvelder vervangt Género Zeefuik in de basis. Michael de Leeuw schuift door naar de aanvalslinie. “We zullen toch goals moeten gaan maken,” aldus trainer Robert Maaskant.

Van Moorsel staat voor het eerst in de basis in een officieel duel van FC Groningen. “Voetballend moeten we beter kunnen. Daar kun je uren op trainen en dat doen we ook, maar je moet ook naar je personeel kijken. Paco van Moorsel heeft zich nadrukkelijk geprofileerd en het moment is nu aangebroken hem in de basis te laten starten. Michael de Leeuw schuift door naar de spits. Met Virgil van Dijk heb ik donderdag wat extra ‘loopies’ gedaan. Hij moest er even doorheen en het viel hem zwaar. Maar hij is fit om zaterdag te starten.” Wat betreft de bankbezetting is er één wijziging ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen AZ. Henk Bos maakt deel uit van ‘de achttien’. Tom Hiariej (hamstring) en Jones Ivens (nog niet wedstrijdfit) zijn niet inzetbaar. Ook Género Zeefuik, Filip Kostic, Matias Jones, Emil Johansson en Suk Hyun-Jun maken geen deel uit van de selectie die afreist naar Waalwijk. “David Texeira heeft zich uitstekend gemanifesteerd op de trainingen in de afgelopen week en verdient zijn plek op de bank.” Tegenstander
De wedstrijd van zaterdagavond is er opnieuw een tegen een directe concurrent voor deelname aan de play-offs. “We hebben deze wedstrijd richting de spelersgroep vertaald als een finale. Beide ploegen strijden voor een plek in die play-offs. Groningen wordt nogal kritisch benaderd en RKC Waalwijk zeer positief. Toch hebben zij maar één punt meer dan wij.” “RKC speelt nog compacter dan wij. Daarvandaan hebben ze veel diepte via de rechterkant en een spits, Chevalier, die altijd op het scherpst van de snede speelt. Ze spelen vanuit een gesloten organisatie en geven weinig weg en spelen op de counter. De ene keer gaat dat goed en de andere keer fout. Als we dit soort wedstrijden tot een goed einde kunnen brengen dan maken we een mooie stap voorwaarts."

Laatste nieuws