Van Moorsel: ‘Anders voorgesteld’

15 december 2012

De jarige Paco van Moorsel, hij werd vandaag 23, stond voor het eerst tijdens een thuiswedstrijd in Euroborg in de basisopstelling van FC Groningen. De middenvelder had het zich wat anders voorgesteld, maar kon uiteindelijk leven met een punt.

“Vooraf ga je natuurlijk vol voor de winst als je thuis speelt tegen VVV-Venlo,” vertelt Van Moorsel. “Gezien de stand op de ranglijst, konden we de drie punten ook goed gebruiken. Maar als je na zes minuten een rode kaart krijgt, moet je omschakelen. Het lukte de eerste helft niet en we konden geen druk zetten. Iedere keer kwamen we net iets te kort, het klopte van geen kant.” Aan de bal
Van Moorsel kon dan ook niet tevreden zijn. “Ik had me dit basisdebuut in Euroborg heel anders voorgesteld. Ik had verwacht veel aan de bal te komen, maar doordat we met een man minder speelden, kwamen we op het middenveld te zwemmen. In de tweede helft konden we iets meer controle krijgen.” Het resulteerde niet in kansen voor de ploeg van trainer Robert Maaskant. “Uiteindelijk moet je dan tevreden zijn met een gelijkspel.” Van Moorsel moest iets langer op het basisdebuut in eigen stadion wachten dan gepland. Hij leek tegen Heracles Almelo af te stevenen op een plekje in het elftal, maar de trainer besliste op het laatste moment anders. “Dat was niet gemakkelijk en best even slikken. Als je niet speelt, moet je even op je tanden bijten, maar dan moet de knop zo snel mogelijk om. Ik voel wel veel vertrouwen van de technische staf.”

Laatste nieuws