string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van het gras naar het zand.

Zondag 18 juli 2010 om 19:58

Zondagochtend heeft FC Groningen in Guimaraes een uitlooptraining afgewerkt na de twee wedstrijden die de ploeg binnen ruim 24 uur speelde. ’s Middags stond een bezoek aan het strand gepland.

Vier geblesseerde spelers werkten zondagochtend vroeg al een sessie af in een nabijgelegen sportschool: Oluwafemi Ajilore, Tim Sparv en doelmannen Brian van Loo en Luciano da Silva.

Om exact elf uur vertrok de groep zondag richting het trainingscomplex van de lokale profclub. Na een nabespreking op het veld van zo’n kwartier begonnen de spelers met een warming-up onder leiding van Erwin van de Looi. Vervolgens stond in vijftallen een pass- en trapoefening op het programma.

Tenslotte was er voor de gehele groep van twintig spelers waaronder vier neutrale spelers zaak om de bal in respectievelijk de gele en paars groep te houden. Eerst door tweemaal de bal te raken en vervolgens met één keer raken.

Voor de tien veldspelers die zaterdag de basis vormden, zat de trainingsarbeid en rond kwart over twaalf op. De overige acht veldspelers en twee doelmannen speelden nog zesmaal twee minuten vijf tegen vijf, die eindigde in een 3-1 zege voor het gele team.

Daarmee kwam er een einde aan de derde en voorlaatste training die FC Groningen in Portugal afwerkte. Maandagochtend om half elf staat de laatste trainingssessie gepland. Vanaf komende woensdag wordt weer in Haren getraind.

Zondagmiddag brachten de spelers en staf een bezoek aan het strand dat op zo’n halfuur rijden van Guimaraes is gelegen. ’s Avonds was er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het oefenduel tussen FC Porto en Ajax, de derde wedstrijd op het toernooi in Guimaraes te bezoeken of de avond op een andere manier naar eigen inzicht in te vullen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’