string(9) "claudebot"

Van Dijk ‘Zorgen dat ik volgend jaar een pak krijg’.

Zondag 29 mei 2011 om 20:04

Tot vijf weken geleden speelde Virgil van Dijk zijn wedstrijden in het tweede elftal van FC Groningen. Na goede invalbeurten in de competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag en PSV stond de jongeling in de finale van de play-offs voor het eerst in de basis. Hij werd bijna de held van de middag.

Van Dijk begon het treffen tegen ADO Den Haag als verdediger, maar toen FC Groningen in de tweede helft alles of niets ging spelen, schoof de sterke voetballer door naar de spitspositie. Zijn opdracht; oorlog maken en zorgen dat er duels worden gewonnen. De missie slaagde en Van Dijk maakte twee goals. “Het was een fantastische wedstrijd, maar helaas staan we zonder Europees ticket. Dat is heel zuur want we waren zo dichtbij.”
Kopduels winnen
Van Dijk speelde de wedstrijd van zijn leven. “Ze komen op 1-1 door een ongelukkig moment waar ik bij betrokken ben. Nadat we in de tweede helft vol op de aanval gingen, moest ik mee naar voren om kopduels te winnen. Ik scoor ook nog twee keer en dat is voor mij natuurlijk geweldig. Ik hoop daarmee de 1-1 te hebben rechtgezet. Aan het einde van de wedstrijd was ik helemaal kapot. Ik kon echt niks meer en werd dan ook vervangen door Thomas Enevoldsen.”
Van Dijk bewijst maar weer dat het snel kan gaan in de voetballerij. “Vijf weken geleden was ik nog niet eens wissel en vanmiddag in de basis,” aldus Van Dijk. “Ik ben eigenlijk verdediger, maar in het eerste meer gebruikt als spits. Ik doe wat de trainer me opdraagt, alleen keepen kan ik niet.”
Een pak
Van Dijk deed zijn verhaal in een strak t-shirt en een stoer jack. “Ik heb nog geen pak van de club omdat ik nog maar zo kort bij het eerste zit. Volgend seizoen hoop ik op een plek bij de eerste selectie. Ik moet zorgen dat ik volgend jaar een pak krijg.”   

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’