string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Dijk ziek, Hiariej klachten, Ivens herstellende.

Woensdag 21 november 2012 om 15:28

In de aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdagavond tegen RKC in Waalwijk kent de selectie van FC Groningen midweeks nog een paar onzekerheden. Zo mist trainer Robert Maaskant Virgil van Dijk al twee dagen op het trainingsveld vanwege griep, heeft Tom Hiariej hamstringklachten en hervat Jonas Ivens pas donderdag een gedeelte van de groepstraining.

Virgil van Dijk meldde zich dinsdagochtend ziek bij teammanager Bas Roorda. Ook op woensdag bleef de centrale verdediger onder de wol. Het is op dit moment twijfelachtig of Van Dijk voor het duel van zaterdagavond met RKC in Waalwijk fit genoeg zal zijn om te kunnen spelen.
Te vroeg
Voor Tom Hiariej komt deze wedstrijd sowieso te vroeg. De allrounder viel dinsdagavond geblesseerd uit in het competitieduel van Jong FC Groningen met Jong NEC/FC Oss, dat overigens in de slotfase met 2-1 werd gewonnen door de ploeg van trainer Dick Lukkien. Hiariej zou na een hamstringblessure een helft spelen met de Beloften. “Maar de 45 minuten heb ik dus niet volgemaakt’, laat Hiariej een dag na de wedstrijd weten. De verdediger, die met het rugnummer 3 naast aanvoerder Nick Bakker een centrale rol in de defensie had, moest na 37 minuten het veld geblesseerd verlaten. “Na een actie op het middenveld voelde ik de hamstring wat opspelen. Niet ernstig, maar het was toch beter niet verder te spelen. Een kleine terugslag, zo kun je het noemen.”
Voetblessure
Jonas Ivens maakt daarentegen donderdagochtend weer zijn rentree in de groep, al zal dat nog niet volledig zijn. De Belgische verdediger herstelt van een voetblessure. “Precies een week geleden heb ik een injectie in mijn voet gehad omdat de pijn die ik al een tijdje had niet minder werd. Ik heb rust moeten houden en deze week bouw ik de trainingen weer op. Donderdagochtend zal ik gedeeltelijk met de groep meetrainen. Daarna gaan we zien.”
Wedstrijdselectie
Vrijdagmiddag, tijdens het traditionele perspraatje van Robert Maaskant met de media, zal de trainer daar waar mogelijk bekend maken welke spelers voor het competitietreffen met RKC Waalwijk beschikbaar zijn voor de wedstrijdselectie.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard