string(9) "claudebot"

Van Dijk: ‘Volgende week moet het gebeuren’.

Maandag 06 mei 2013 om 12:56

Verdediger Virgil van Dijk speelde afgelopen zondag in Venlo zijn 56ste wedstrijd voor FC Groningen. Marco Bizot speelde zijn vijftiende wedstrijd in de hoofdmacht en hield voor de vierde keer ‘de nul’ (0-0).

Virgil van Dijk: “Je weet dat hier altijd een lastige wedstrijd kan zijn. En dat is ook wel gebleken. We hebben wel wat kansen gehad, maar we misten net de overtuiging om die 1-0 te maken. Het tempo lag inderdaad ook erg laag. Ik weet niet waar dat mee te maken had. VVV-Venlo speelt heel compact. Wij hadden afgesproken om in een hoog tempo te spelen zodat we ze kapot konden spelen. Dat hebben we wel geprobeerd, maar het kwam er niet altijd goed uit. We hadden hier moeten winnen om goede zaken te kunnen doen. Nu moet het volgende week maar gebeuren.”
“Nee, ik was niet bezig met de andere wedstrijden. Op dit scorebord waren de tussenstanden moeilijk te zien. Ik keek gewoon naar onszelf. Ik weet zeker dat we hadden gewonnen als we hier de 1-0 hadden gemaakt. Want we hebben weinig kansen weggegeven. Zelf hebben we wel wat kansen gehad. Als we er daar een van hadden benut, dan speelden we hier een gewonnen wedstrijd. Maar dat is helaas niet gelukt.”
Marco Bizot na afloop van het gelijkspel bij VVV-Venlo: “Nee, ik heb nog geen berichtje naar Amsterdam gestuurd. We moeten naar onszelf kijken, niet naar wat Ajax gaat doen. Ja, we hebben onszelf vanmiddag tekort gedaan. Ik weet niet waarom dat gebeurde. We hebben de nul gehouden, het verdedigend goed gedaan. Maar voor de rest hebben we het wel laten liggen. Nu moeten we er volgende week vol bovenop en voor de drie punten gaan. Als dat dan tegen Ajax gebeurt, dan is dat alleen maar mooier.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus