string(9) "claudebot"

Van Dijk: ‘Verdedigend zit het potdicht’.

Zaterdag 28 juli 2012 om 21:19

De winst van FC Groningen met het kleinst mogelijke verschil leverde na afloop van de oefenwedstrijd tegen Emmen positieve reacties op. Vooral verdedigend was de ploeg van trainer Robert Maaskant geen moment in de problemen gekomen, hetgeen tot tevredenheid stemde in het Groningse kamp.

Maaskant constateerde: “We zijn op de goede weg. Er was al weer meer variatie dan in de oefenwedstrijd tegen FC Volendam en ook het tempo lag vandaag hoger. Hoewel we tegen Volendam vier keer scoorde, is het spel intussen verbeterd. Het mag echter duidelijk zijn, dat we meer goals moeten gaan maken. De eerste helft ging er bij ons bovendien nog te veel over de rechterkant, via Mitchell Schet, na rust was er meer afwisseling.”
Tevreden
Virgil van Dijk vormde – net als in de wedstrijd tegen Hamburger SV tijdens de Peace Cup – opnieuw het centrale duo met Tim Sparv. Dat deed het tweetal in Korea al heel aardig, tegen FC Emmen kwam het duo evenmin in de problemen. “Het zit verdedigend potdicht”, stelde Van Dijk dan ook tevreden vast. “Sparv en ik voelen elkaar goed aan. Bovendien is hij heel rustig in de coaching, hetgeen vertrouwen geeft. Dat vertrouwen geldt overigens voor de hele ploeg, al loopt iedereen door de grote concurrentie binnen de selectie op de toppen van de tenen. Iedereen wil zijn plekkie veroveren.”
Matchwinner
Leandro Bacuna werd in Hoogeveen de matchwinner. De nog jonge allrounder benutte een strafschop, die hij net als vele vrije trappen en hoekschoppen, direct opeiste. Maaskant zei na het toernooi om de Peace Cup dat met name Bacuna zich nadrukkelijk had gemanifesteerd. Tot genoegen van de speler. “Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en dus durf ik me ook achter de bal te zetten. Op het einde van het vorige seizoen was ik met Jong Oranje op pad en toen merkte ik al dat ik het vertrouwen had om ook bij FC Groningen een belangrijke speler te worden.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus