string(9) "claudebot"

Van Dijk: ‘Mijn taak was oorlog te maken’.

Zondag 28 augustus 2011 om 17:42

FC Groningen verloor zondagmiddag voor het eerst dit seizoen in Euroborg. De ploeg van trainer Pieter Huistra kwam al binnen een minuut achter en was lang op zoek naar de gelijkmaker. Door middel van aanvallende wissels was men een aantal maal dichtbij, maar uiteindelijk vielen de doelpunten aan de andere kant.

Terwijl nog niet iedereen een plekje op de tribune had ingenomen, stond FC Groningen al met 1-0 achter. Een corner werd ongelukkig doorgekopt en kon door AZ’er Nick Viergever worden binnen gewerkt. “Het was een ongelukkig doelpunt, maar we moesten gewoon verder gaan,” aldus Leandro Bacuna. “We hebben de hele wedstrijd van alles geprobeerd en kansen gecreëerd, maar misten net het geluk. Wat we ook deden, we kwamen er niet doorheen.”
Van Dijk
FC Groningen probeerde in de tweede helft de Alkmaarse muur met powervoetbal te breken. Verdediger Virgil van Dijk kwam na een uur spelen in het veld om als stormram te fungeren. Het publiek in Euroborg begroette de talentvolle speler als een ware cultheld. “Het is natuurlijk geweldig hoe de mensen in Euroborg op mij reageren, maar ik sta hier niet met een fijn gevoel. Ik wist dat ik erin kon komen als we achter zouden staan,” zegt Van Dijk. “Mijn taak was oorlog te maken en ballen te verlengen voor Tim Matavz. Het werd een aantal keer gevaarlijk.”
Energie
De reactie van de supporters was gebaseerd op de laatste wedstrijd van het vorige seizoen waarin Van Dijk twee maal scoorde. “Ik denk af en toe nog wel terug aan die wedstrijd. Als je erin komt, moet je alles geven en die energie probeer ik over te brengen op mijn teamgenoten en het publiek,” aldus Van Dijk, die af en toe met armbewegingen richting de tribunes het publiek achter de ploeg kreeg.
Van Dijk is van origine een verdediger, maar heeft op die plek zijn kans nog niet gehad. “Ik moet geduld hebben. In de voorbereiding had ik het gevoel dat ik er dichtbij zat, maar vlak voor de competitie raakte ik geblesseerd aan mijn enkel. Tot nu toe gaat het aardig in de spits, maar ik heb het gevoel dat ik het niveau als verdediger ook aan kan. Ik moet wachten op mijn kans, maar die komt eraan.”
Johansson
Iemand anders die even heeft moeten wachten op speeltijd is Emil Johansson. De back kwam deze zomer over van het Noorse Molde FK, maar begon dit seizoen op de bank. Als invaller mocht de Zweed zijn eerste officiële minuten maken voor de FC . “Ik sta hier met een dubbel gevoel,” aldus Johansson. “Blij met mijn debuut, maar na het verlies kan ik onmogelijk tevreden zijn. We hebben kansen gehad, maar wisten niet te scoren.” De verdediger zit mede door een blessure in de voorbereiding op de bank. “Ik heb nu een aantal wedstrijden met de Beloften meegedaan en de absolute fitheid begint te komen.”
“De jongens in het team hebben me geweldig opgevangen, dus ik heb het prima naar mijn zin. Natuurlijk wil iedereen spelen, maar ik moet wennen aan een nieuwe speelstijl en door de blessure aan mijn lies moet ik nu even geduld hebben. Ik zal hard werken op de training en dan komt de kans vanzelf.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’