string(9) "claudebot"

Van der Vlag naar FC Groningen; Van der Lei naar FC Emmen.

Maandag 14 juli 2014 om 16:40

Peter van der Vlag wordt de nieuwe tweede keeper bij FC Groningen. Reservedoelman Stefan van der Lei bewandelt de omgekeerde weg en gaat spelen voor FC Emmen. Onder voorbehoud van een positieve uitslag van de medische keuring, gaat de ‘keepersruil’ per direct in.

FC Groningen neemt Peter van der Vlag over van FC Emmen. De 36-jarige goalie tekent in Euroborg een contract voor één seizoen met een optie aan Groningse zijde voor nog een jaar. Stefan van der Lei (21) wordt voor de periode van één seizoen verhuurd aan FC Emmen.
Wedstrijden
Van der Vlag speelde meer dan vijfhonderd officiële wedstrijden in het betaalde voetbal bij SC Veendam, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en FC Emmen. Van der Lei is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen, keepte in diverse nationale jeugdelftallen en wacht nog op zijn officiële debuut in het betaalde voetbal.
Manager technische zaken Henk Veldmate legt uit waarom beide keepers van club wisselen. “Wij vinden Stefan van der Lei één van de meest talentvolle keepers in zijn leeftijdscategorie. Om die reden denken wij dat het voor zijn ontwikkeling beter is om op een hoger niveau te spelen dan de Beloften-competitie. Het had dus onze voorkeur dat Van der Lei verhuurd zou worden en met FC Emmen diende zich hiervoor een uitstekende optie aan.”
Ervaren
“Aan de andere kant”, zo gaat Veldmate verder, “wilden wij heel graag een ervaren tweede doelman achter onze nummer één Sergio Padt. Iemand die al het een en ander heeft meegemaakt en er direct staat op het moment dat er een beroep op hem wordt gedaan. Bovendien moest dit in onze ogen een persoon zijn, die ook buiten het veld en binnen de spelersgroep een belangrijke rol zou kunnen vertolken. In Peter van der Vlag denken wij die keeper te hebben gevonden. In onze ogen is dit dus een oplossing met een win-win-situatie voor alle partijen.”
Speelgerechtigd
FC Groningen heeft de mogelijkheid Peter van der Vlag toe te voegen aan de officiële spelerslijst en speelgerechtigd te krijgen voor de Europese uitwedstrijden tegen Aberdeen FC, komende donderdag. De keeper traint vandaag al mee met de selectie van trainer Erwin van de Looi, die morgen zal afreizen naar Aberdeen voor de eerste Europese ontmoeting donderdagavond in de tweede voorronde van de Europa League.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’