string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Vlag, Kappelhof, Sankoh en A1 in FCG TV.

Donderdag 19 maart 2015 om 09:11

FC Groningen TV heeft donderdag een gesprek met reservedoelman Peter van der Vlag, die toeschouwer is bij een wedstrijd van zijn zoon Owen, de keeper van FC Groningen D2. Daarnaast vertelt Gibril Sankoh waarom hij deze week meetraint met zijn voormalige werkgever en kijkt Johan Kappelhof vooruit naar de ontmoeting van zondag met FC Twente.

Sinds dit seizoen is de 37-jarige Peter van der Vlag de reservedoelman van FC Groningen. Van der Vlag stond ruim 500 wedstrijden onder de lat in de eerste divisie, maar keepte nog nooit op het hoogste niveau. Toch heeft hij nog geen moment spijt van zijn huidige rol bij de FC. Samen met FCG TV bezocht Van der Vlag deze week een wedstrijd van zijn zoon Owen, die ook keeper is bij FC Groningen.
Deze week traint Gibril Sankoh mee met de eerste selectie van FC Groningen om zijn conditie op peil te houden. Sankoh, die tussen 2005 en 2010 bij FC Groningen voetbalde, heeft op dit moment geen club omdat hij het contract met zijn vorige werkgever in China liet ontbinden. De centrale verdediger hoopt ooit weer voor FC Groningen te kunnen voetballen, al zal dat zeker dit seizoen (nog) niet het geval zijn.
Afgelopen zaterdag behaalde de jeugdopleiding van FC Groningen een mijlpaal met de 2.500ste wedstrijd uit de geschiedenis van de jeugdopleiding. Het betreffende duel tussen Ajax A2 en FC Groningen A1 eindigde in 3-3. FCG TV ging op bezoek bij Paul Raveneau, sinds september vorig jaar hoofd van de opleiding van de FC, en vroeg hem naar de huidige stand van zaken.
Komende zondag komt FC Twente op bezoek in Euroborg. Een wedstrijd die FC Groningen moet winnen, wil het aanspraak blijven maken op een play-offplaats aan het einde van het seizoen. Volgens Johan Kappelhof is het vertrouwen in een goed resultaat aanwezig, zeker na het goede spel van afgelopen zondag tegen koploper PSV.
FC Groningen TV wordt donderdag om 18.00 uur uitgezonden op FOX Sports Eredivisie kanaal 1. De uitzending wordt donderdagavond om 20.30 uur en 0.00 uur herhaald op kanaal 1 en om 19.00 uur, 20.30 uur en 23.00 uur op kanaal 3. Vrijdag is FCG TV om 15.30 uur en 18.00 uur te zien op kanaal 3 en zondag om 13.30 uur op kanaal 3, voorafgaande aan de competitiewedstrijd FC Groningen – FC Twente.
FC Groningen TV is elke zaterdag vanaf 15.30 uur ook te zien op OOG TV en via Ziggo kanaal 40 en KPN, Telfort en XS4All kanaal 622. De uitzending wordt doorlopend herhaald tot zondagochtend 9.00 uur.
De items uit FC Groningen TV zijn na de reguliere uitzendingen ook te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV: www.youtube.com/fcgroningentvVolg FC Groningen TV ook op Twitter via www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’