string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Vlag: ‘Kan mij niet snel genoeg gaan’.

Vrijdag 08 mei 2015 om 15:10

Peter van der Vlag kwam aan het begin van dit seizoen over van FC Emmen en vervulde een rol als tweede doelman achter Sergio Padt. De 37-jarige doelman staat zondag tegen PEC Zwolle voor het eerst in zijn lange carrière onder de lat in de Eredivisie. Een moment om naar uit te kijken. Tjaronn Chery wordt zondag aan het einde van de wedstrijd gehuldigd als Essent Speler van het Jaar.

Resoluut en met een gevoel van trots liep Van der Vlag op de vrijdagtraining naar de ploeg met de hesjes. Alles lijkt erop dat de doelman zondag tegen PEC Zwolle zijn debuut in Euroborg en in de Eredivisie gaat maken. “We hebben nog één dag te gaan, maar zoals het nu lijkt, ziet het eruit dat ik ga spelen,” zegt de keeper plagerig en met een grote glimlach. “Dinsdag werd ik door keepertrainer Sierd van der Berg gebeld dat ik zou spelen.”
Goede band
“Ik ben natuurlijk ontzettend blij en trots want ik heb dit seizoen het hele jaar voor iedereen klaar gestaan en nu doet men wat terug voor mij. Sergio Padt en ik hebben een goede band en ik probeer hem zoveel mogelijk tips en vertrouwen te geven.”
Hoewel Van der Vlag met zijn 37 jaar en ruim 500 wedstrijden in het betaalde voetbal wel wat gewend is, staat hij te trappelen om zondag het veld op te lopen. “Het mag van mij al wel zondag zijn. Ik denk dat verschillende jongens het nog wel prettig vinden dat er een dag tussen zit, maar het kan mij niet snel genoeg gaan.”
Motivatie
PEC Zwolle komt zondag op bezoek in Euroborg en met de gewonnen bekerfinale tegen dezelfde tegenstander in het achterhoofd, wordt het een gedenkwaardige middag. “Ik zal er enorm van gaan genieten en heb er heel veel zin in,” zegt Van der Vlag. “We zitten in een goede fase en willen graag nog een plekje stijgen. Daarom willen we zondag heel graag winnen. We hebben mooie dagen gehad, maar het feest is nu voorbij. De focus ligt volledig op de wedstrijd tegen Zwolle en ik heb in ieder geval geen extra motivatie nodig.”
Topscorer
Tjaronn Chery krijgt na het treffen tegen de Zwollenaren de trofee voor Essent Speler van het Jaar uitgereikt. De middenvelder vat in het programmaboekje zijn seizoen bij de FC samen. “Dit was mijn beste seizoen ooit met veertien doelpunten en ook nog vijf assists in de competitie. Ik ben belangrijk geweest voor het team en het winnen van de beker is een mooie beloning. Met Michael de Leeuw ben ik nog in een mooi onderling wedstrijdje verwikkeld wie er topscorer wordt.”
Na de gewonnen bekerfinale hoeft Groningen in de competitie niet meer voor de play-offs te spelen. “Maar we gaan er ook vandaag echt weer iets moois van maken,” verzekert Chery. “We willen volle bak gaan en hopen op een mooi sfeertje. Die beker zal vandaag vast ook nog wel ergens in het stadion staan. Ook moeten we zorgen dat we zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen. Dat is goed voor onszelf en voor de club. Daar ligt de focus op.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’