string(9) "claudebot"

Van der Vlag blijft in andere rol langer bij FC Groningen.

Maandag 06 juni 2016 om 10:49

FC Groningen en Peter van der Vlag hebben nieuwe afspraken gemaakt over de toekomst van de keeper binnen de club. Komend seizoen (2016/2017) is de 38-jarige goalie één van de drie keepers, die beschikbaar zijn voor FC Groningen onder-23 in de Derde Divisie Zaterdag. Tevens wordt Van der Vlag keeperstrainer van de D-pupillen in de opleiding van FC Groningen.

Daarnaast zal de doelman een vervolg geven aan de opleiding tot keeperstrainer, om na zijn actieve carrière in die rol verder te kunnen groeien. Beide partijen hebben daarbij de intentie dat dit binnen FC Groningen zal zijn. Naast Van der Vlag vormen Erwin Heidekamp en Nick Borgman het keepersarsenaal voor het team van trainer/coach Alfons Arts.
Stand-in
Van der Vlag was de afgelopen twee seizoenen in Euroborg stand-in voor eerste doelman Sergio Padt. In het jaar van de bekerwinst gunde Padt in overleg met de technische staf Van der Vlag zijn Eredivisiedebuut. Hij keepte dat seizoen de laatste twee competitiewedstrijden van FC Groningen en was daarmee de oudste debutant ooit van de Trots van het Noorden.
Afgelopen seizoen kwam Van der Vlag niet in actie in een officiële wedstrijd van het eerste elftal. Eerder dit jaar werd zijn aflopende contract als eerste selectiespeler bij FC Groningen niet verlengd.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus