string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Velden: ‘We moeten ze vanaf het begin opvreten’.

Vrijdag 06 maart 2015 om 14:43

FC Groningen krijgt zondagmiddag FC Dordrecht op bezoek. Na het late gelijkspel vorige week tegen ADO Den Haag zint de Trots van het Noorden op revanche. Nick van der Velden ontmoet zijn oude club, Rasmus Lindgren hoopt dat het team tegen Dordrecht iets recht kan zetten. Het treffen met de Zuid-Hollanders begint zondag al om 12.30 uur.

Van der Velden mocht vorige week sinds lange tijd weer een keer in de basisopstelling beginnen. De aanvaller begrijpt dat het gelijkspel tegen ADO den Haag teleurstellend was voor de supporters in Euroborg. “Ook wij willen graag winnen en attractief voetbal spelen,” zegt Van der Velden.
Combinatie
“Winnen is van die twee denk ik op dit moment nog iets belangrijker, maar we werken keihard om de combinatie van mooi voetbal en winnen mogelijk te maken. We zitten op dit moment niet in een schwung en daar willen we graag in komen. Zo`n ‘flow’ kan zomaar al ontstaan na een gewonnen wedstrijd. We willen de ommekeer bewerkstelligen en ik heb er alle vertrouwen in.”
Over hoe het elftal dat moet gaan doen, is de Amsterdammer duidelijk. “Het begint bij strijd tonen en dat proberen om te zetten in mooi voetbal en doelpunten. De elfde plaats op de ranglijst vind ik FC Groningen onwaardig. Wij horen enkele plekken hoger te staan, dat weet iedereen en daar werken we hard voor. Als profvoetballer moet je het maximale van jezelf eisen, dat moet ik ook. Het wordt wel weer eens tijd dat ik er een doelpuntje in prik.”
Lepe ploeg
Van der Velden speelde in het verleden enkele succesvolle seizoenen bij tegenstander FC Dordrecht, de club waar het voor hem naar eigen zeggen allemaal begon. “Ik heb daar een prachtige tijd gehad. Het is een mooie en warme club en ik vind dat ze het met de middelen die ze hebben goed doen in de Eredivisie. Ze staan onderaan de ranglijst, maar het is toch een lepe ploeg waartegen we scherp moeten zijn. We moeten zorgen dat we ze vanaf het begin van de wedstrijd opvreten.” 
Rasmus Lindgren kijkt in het programmaboekje van zondag nog een keer terug naar de wedstrijd van vorige week tegen ADO Den Haag. “Tot de actie voorafgaand aan de kans waaruit de tegengoal kwam, hadden we de zege echt in handen,” aldus de Zweed. “Kleine momenten kunnen een wedstrijd bepalen en die bepalen voor een groot gedeelte ook de sfeer. De teleurstelling was groot, ook bij ons. Het is fijn dat we zondag meteen iets kunnen rechtzetten in een thuiswedstrijd.”
Aansluiting
“We hebben nog negen wedstrijden te spelen en ik merk binnen de ploeg dat iedereen ervoor wil knokken en wil winnen. We willen aansluiting houden bij de plekken, die recht geven op deelname aan de play-offs. Tegen FC Dordrecht zijn we verplicht te winnen en dan houden we die aansluiting. Als we volhouden wat we de laatste wedstrijden deden, dan is de kans groot dat het nu wel een keer onze kant op valt.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard