string(9) "claudebot"

Van der Velden: ‘We kunnen weer vlammen’.

Donderdag 10 april 2014 om 12:11

FC Groningen ontvangt vrijdagavond NAC Breda in Euroborg. Aanvaller Nick van der Velden keert terug in de selectie nadat hij vorige week ziek moest afhaken. Giliano Wijnaldum zal waarschijnlijk de geschorste Johan Kappelhof vervangen. Spits Richairo Zivkovic verwacht een open wedstrijd.

Nick van der Velden miste de wedstrijd van vorige week vanwege buikgriep. De ervaren kracht is hersteld en fit voor het treffen met de Brabanders. “We kunnen weer vlammen, ik moest in het begin van de week nog wat aansterken, maar ik voel me goed.”
Vertrouwen
Wanneer FC Groningen wint en de uitslagen op enkele andere velden vallen, later in het voetbalweekend, goed uit, kunnen de mannen van de FC zich plaatsen voor de play-offs. “We zullen ons honderd procent inzetten om aan het eind van een seizoen play-offs te spelen. Het is aan ons om te laten zien dat we daar thuishoren. Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat we de play-offs konden halen. Ik ben over het algemeen positief ingesteld, maar ik had het gevoel ook omdat ik de kwaliteiten van de groep ken. We hebben het nu in eigen hand en moeten het ook maar gaan doen.”
Wijnaldum
Giliano Wijnaldum speelde in de wedstrijd in Breda, eerder dit seizoen, een belangrijke rol. FC Groningen behaalde in de slotminuut van de wedstrijd een punt door een rake strafschop van Michael de Leeuw. Iets eerder had Wijnaldum zijn ploeg met zijn eerste doelpunt in de Eredivisie teruggebracht in de wedstrijd. “We begonnen daar niet zo goed en kwamen met 2-0 achter,” weet Wijnaldum zich te herinneren. “Het is leuk dat ik mijn eerste goal daar heb kunnen maken, maar aan de andere kant was het eerste tegendoelpunt mijn fout.”
Vrijdagavond mag de verdediger de plek van de geschorste Johan Kappelhof overnemen. Wijnaldum speelde dit seizoen veelvuldig als linksback, maar staat tegen NAC in het centrum van de verdediging. “Als linksback kun je wat vaker opkomen, maar als je kunt spelen, is dat altijd mooi. Het is al een tijdje geleden dat ik heb gespeeld en ik wil me daarom graag weer bewijzen.” 
Open wedstrijd
NAC Breda is nog niet helemaal veilig en dus verwacht spits Richairo Zivkovic een wedstrijd met twee ploegen, die vol voor de winst gaan. “Wij moeten, maar NAC moet ook,” zegt Zivkovic in het programmaboekje van vrijdagavond. “Ze kunnen het zich niet permitteren om te gaan verliezen. Daardoor wordt het denk ik een leuke open wedstrijd. We zullen de drie punten moeten pakken om een play-offplaats te behouden. We hebben nog drie wedstrijden, dus er kan nog van alles gebeuren. We gaan er nu echter vanuit dat we de play-offs gaan halen, daar gaan we vol voor.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’