string(9) "claudebot"

Van der Velden: ‘Super trots om bij Groningen te spelen’.

Zondag 23 juni 2013 om 18:43

Nieuweling Nick van der Velden werd zondagochtend medisch gekeurd en sloot daarop direct aan bij de eerste selectie van FC Groningen. Tijdens zijn eerste training werd hij geïnterviewd: “De club heeft een positieve uitstraling.”

Als eerste van minimaal vijf aanwinsten van buitenaf werd Nick van der Velden op de eerste training van zijn nieuwe club FC Groningen gepresenteerd. De middenvelder speelde in de afgelopen twee seizoenen bij NEC en sloeg daar een contractverlenging af. Hij komt transfervrij over naar FC Groningen en tekende in Euroborg voor twee seizoenen. Groningen wil de komende weken nog twee middenvelders en minimaal twee verdedigers aantrekken.
Loopvermogen
Al hijgend stond Van der Velden middenin de eerste training spreekstalmeester Koen Janssen te woord: “Zo’n twee weken geleden hoorde ik van de belangstelling van FC Groningen. Het is een fantastische club met een positieve uitstraling. De professionaliteit spreekt me ook aan. Ik ben super trots dat ik voor deze club mag gaan spelen. Mijn eigen kwaliteiten zijn strijd leveren, inzicht in het spel, creativiteit en loopvermogen.”
De afgelopen dagen werd Van der Velden geregeld herinnerd aan het feit dat hij als speler van NEC ooit zijn middelvinger opstak richting supporters van FC Groningen, uitgerekend de club waar hij nu dus gaat spelen. “Ik heb dat twee jaar geleden in de emotie gedaan en wil er mijn excuses voor aanbieden. Het eerste biertje in het supportershome is van mij, als ik er straks een bezoekje breng.”
Inzetten
Eerder op de dag had Van der Velden op zijn eigen Twitter-account ook al zijn excuses aangeboden in reactie op dit incident uit het verleden. Na afloop van de training stond de geboren Amsterdammers ook nog een twintigtal supporters persoonlijk te woord. “Ik hoop dat we het nu achter ons kunnen laten. Vanaf vandaag ga ik me keihard inzetten voor FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus