string(9) "claudebot"

Van der Velden: ‘Strijden alsof ons leven er vanaf hangt’.

Woensdag 16 juli 2014 om 22:59

Nick van der Velden was vorig seizoen één van de spelers die vanaf het eerste moment beweerde dat FC Groningen Europees voetbal zou behalen. De ervaren aanvaller kreeg gelijk en morgen (donderdag) start voor de Trots van het Noorden de Europese campagne in het Pittodrie stadion in Aberdeen. Van der Velden maakte tijdens de laatste training voor deze wedstrijd kennis met het stadion en heeft veel zin in het Europese treffen.

“Er ligt een heerlijk veld,” meent Van der Velden. “Wat voor mij een heerlijk veld is? Het is groen, een beetje glad en het ruikt goed. Dit zijn geweldige omstandigheden.” De Amsterdammer verwacht een zware wedstrijd tegen het Schotse Aberdeen FC.
“Van Engelse en Schotse ploegen weet je dat ze fysiek en qua mentaliteit tot aan de laatste minuut voluit gaan. Je moet dus zorgen dat je minimaal hetzelfde brengt. Het wordt een pittige wedstrijd en we zullen er vol moeten op klappen anders houd je geen stand. We hebben hier een heel jaar voor geknokt. Natuurlijk komt de wedstrijd vroeg in het seizoen, maar dat mag, vind ik, geen excuus zijn. We moeten strijden alsof ons leven er vanaf hangt. Wat zijn nou negentig minuten, daarna mag je wel stuk zitten. Het zou mooi zijn als we zo lang mogelijk de nul kunnen houden en zelf eentje kunnen prikken.”
Van der Velden is onder de indruk van de gehele ambiance in Aberdeen. “Alles is top geregeld en het stadion is erg mooi. Ik denk dat veel van onze spelers dit nog niet heel veel hebben meegemaakt, daarom is het fantastisch. Alles geven, is dan ook het enige dat telt.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’