string(9) "claudebot"

Van der Velden ontbreekt door ziekte; Burnet is hersteld.

Donderdag 03 april 2014 om 14:38

FC Groningen speelt vrijdagavond in de 31ste ronde van de Eredivisie de uitwedstrijd tegen PEC in Zwolle. Het duel tussen de nummers 9 en 8 van de ranglijst begint om 20.00 uur. Nick van der Velden is door ziekte niet inzetbaar.

Trainer Erwin van de Looi keek donderdagmiddag in het perscentrum van Euroborg terug op de historische zege van afgelopen zaterdag op PSV in Eindhoven. “Het was een verdiende overwinning en daarmee een mooi vervolg op de thuisoverwinning op Vitesse. We hebben opnieuw keihard geknokt en daarnaast hebben we ook nog eens bij vlagen goed gevoetbald. Het voetballende gedeelte werd daarmee nog weer beter uitgevoerd dan een week daarvoor tegen Vitesse. Dat is van alle kanten mooi.”
Afwezigen
Ten opzichte van de selectie van vorige week zijn er vier mutaties. Giliano Wijnaldum is geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart van het seizoen en Nick van der Velden is ziek. “Eigenlijk was Nick zaterdag in Eindhoven in de warming-up al ziek”, vertelt Van de Looi. “We hebben hem toen flink wat pillen gegeven en zo heeft hij toch nog de hele wedstrijd kunnen spelen. Hij is daarbij echter wel diep gegaan en dat heeft zijn weerslag gehad. Het moest er toch een keer uit. De afgelopen dagen heeft hij ziek thuis gelegen en daardoor heeft hij veel gewicht verloren. Het is hartstikke jammer dat Nick er niet bij kan zijn. Als je kijkt naar hoe we willen spelen en de invulling van de positie op rechts is Krisztian Adorjan zijn logische vervanger.”
Op de bank keren Tom Hiariej en Arjen Hagenauw terug van lichte blessures, zo laat Van de Looi weten. “Het kunnen meespelen van Lorenzo Burnet is een meevaller. Hij viel in Eindhoven geblesseerd uit, maar is vrijdagavond in Zwolle gewoon weer van de partij. Henk Bos, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Michael de Leeuw zijn er door blessures nog niet bij. De Leeuw heeft woensdag en donderdag wel weer volop met de groep getraind en zal normaal gesproken maandagavond bij Jong FC Groningen zijn opwachting gaan maken.”
Tegenstander
Van de Looi bestrijdt de geluiden als zou FC Groningen de laatste twee wedstrijden ineens heel anders voetballen. “Tegen Vitesse en PSV hebben we tactisch iets anders gespeeld dan in de voorgaande wedstrijden, maar het blijven eigenlijk kleine nuances en het is nog steeds dezelfde speelstijl. Het resultaat heeft meer impact gehad dan je met duizend woorden kunt zeggen. Zelfs na een snelle achterstand tegen PSV wisten we wat je moet brengen. Samenwerken, een goed plan en vastberadenheid heeft ons de zege opgeleverd.”
“PEC Zwolle is een directe concurrent voor deelname aan de play-offs”, weet Van de Looi. “Het is een goed voetballende ploeg, maar de laatste weken ook wel wat wisselvallig. Niettemin blijft het natuurlijk een tegenstander om rekening mee te houden. In algemene zin geldt voor iedere tegenstander dat als wijzelf een goede wedstrijd op de mat leggen, de kans op succes het grootst is. We zijn blij met de resultaten van de laatste twee wedstrijden, maar winst en verlies blijven heel dicht bij elkaar liggen. Dat zal tegen PEC Zwolle niet anders zijn.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus