string(9) "claudebot"

Van der Velden: ‘Nooit gedacht dat het zo lang zou duren’.

Woensdag 19 februari 2014 om 11:15

Nick van der Velden heeft dinsdagavond zijn rentree gemaakt in het shirt van FC Groningen. De aanvaller speelde na 3,5 maand afwezigheid 45 minuten mee in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen ACV. Op één van de bijvelden van het sportcomplex in Assen ging hij halverwege met een 0-2 voorsprong de kleedkamer in. De Beloften verloren de oefenpot uiteindelijk met 3-2. Voor Van der Velden kon de avond echter niet meer stuk. “Ik ben heel blij en gelukkig.”

Met een gezicht dat opluchting en blijdschap verried, stond Van der Velden na zijn gespeelde helft in Assen de media te woord. “Voor mij was het hoofdzaak deze wedstrijd fit door te komen. Gelukkig is het goed gegaan. Nu moet ik het gaan uitbouwen. Het voelt hartstikke goed.”
Zijn laatste optreden in het groen-wit dateerde van zondag 3 november in Euroborg tegen Roda JC Kerkrade. In dat duel moest hij kort na rust geblesseerd afhaken, nadat Van der Velden een week daarvoor vanwege een opspelende lies de uitwedstrijd tegen Vitesse al aan zich voorbij had moeten laten gaan.
Drama
Op de vraag hoe het voor hem was zo lang uit de roulatie te zijn, dacht Van der Velden even na om vervolgens resoluut te antwoorden: “Vraag dat maar aan mijn vriendin… Het was echt een drama. Ik kan er gewoon niet tegen als ik niet kan voetballen. Ik wist dat liesblessures heel vervelend zijn, maar ik had nooit gedacht dat het zo lang zou duren. Je doet er alles aan, maar als je er zelf niet veel invloed op kunt hebben, is dat heel vervelend.”
Te gretig
De oorzaken voor zijn lange afwezigheid zoekt Van der Velden voor een groot deel vooral ook bij zichzelf. “Ten eerste omdat ik te gretig ben geweest. Omdat het zo goed ging met de ploeg en ik zelf ook lekker speelde, wilde ik perse meedoen in de wedstrijd tegen Roda. Dat was achteraf niet verstandig. Ik wilde te snel en heb twee keer een terugslag gehad. Ik hoopte steeds de volgende wedstrijd weer te spelen, maar dat werkt niet. Op een gegeven moment heb ik het uit mijn hoofd gezet en me alleen gericht op weer fit worden.”
Veld 6
Als een kind zo blij liep Van der Velden na afloop door de catacomben bij ACV. “Het was steeds weer een tik voor me als ik de jongens naar buiten zag gaan om te trainen en te voetballen. Ik ben dan ook super blij en tevreden dat ik nu ergens op veld 6 mocht voetballen en weer eens een shirtje van FC Groningen heb mogen aantrekken.”
Van der Velden kijkt dan ook reikhalzend uit naar de volgende stap. Met een ondeugende lach daagt hij trainer Erwin van de Looi uit. “Stiekem hoop ik er komende zondag al wel weer bij te zijn. Ik zit op tachtig procent en dat moet ik nu gaan uitbouwen. Het is duidelijk dat ik nog geen negentig minuten kan spelen, maar ik zou graag een rol spelen bij het team.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’