string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Velden: ‘Kijk liever naar boven dan naar onderen’.

Zondag 09 maart 2014 om 18:17

FC Groningen verloor zondagmiddag in eigen Euroborg met 0-2 van Feyenoord. Nick van der Velden had zich zijn rentree in de basisopstelling anders voorgesteld en ook aanvoerder Rasmus Lindgren was erg teleurgesteld over het spel en het resultaat.

“Dit komt wel hard aan,” meent Lindgren. “Het was een slechte wedstrijd van onze kant en het is moeilijk te verklaren waarom. Feyenoord speelde heel compact en daar hadden wij geen antwoord op. Dat is kwalijk. Er was geen creativiteit en we hadden geen tweede ballen.”
De aanvoerder erkent dat de ploeg in een mindere fase zit, maar predikt rust. “We zitten in een moeilijke fase en dat beseft iedereen zich wel. Het loopt niet zo als dat we zouden willen. We moeten zorgen dat we weer punten gaan pakken en blijven spelen als een team.”
Effectiever
Nick van der Velden stond voor het eerst in vier maanden weer eens in de basisopstelling bij FC Groningen. De aanvaller/middenvelder baalde na afloop stevig van het verlies. “Dit had ik me inderdaad anders voorgesteld. Zij zijn nu eenmaal effectiever geweest dan wij.”
Zelf had Van der Velden in de eerste helft een kans op de gelijkmaker. Hij kreeg de bal nog wel langs doelman Erwin Mulder, maar niet in het doel. “Die had ik moeten maken en dan staat het weer 1-1. Nu kwamen we in de tweede helft vroeg op een 0-2 achterstand en liepen we achter de feiten aan. Zonde, want het had niet gehoeven.”
Kans
Volgens Van der Velden was het vooral het goede uitkomen van doelman Mulder waardoor zijn kans er niet inging. “Het was voor het eerst sinds vier maanden dat ik weer eens alleen voor de keeper stond. Dus dat was weer even nieuw voor me, maar het had raak moeten zijn. De keeper kwam helaas goed zijn doel uit.”
Een verklaring waarom FC Groningen de wedstrijd uiteindelijk verloor, was voor Van der Velden moeilijk aan te geven. “Zij pasten zich aan ons aan en het eerste kwartier pakten we het goed op, maar na dat doelpunt waren we het kwijt. Ik had er aan het begin van de wedstrijd en goed gevoel over, maar dat zag je niet terug. De afstanden klopten niet waardoor we er geen druk op kregen. Thuis moeten we juist druk hebben op de tegenstander en het publiek erachter zien te krijgen.
Focus
Na ruim een uur spelen werd Van der Velden gewisseld. “Ik zat aan mijn ‘max’, heb alles gegeven en voelde mijn lies weer opspelen. Het heeft geen zin om iets te forceren, dus kon ik beter worden gewisseld en me focussen op volgende week. Ik moet zorgen dat ik snel weer negentig minuten kan spelen zodat ik ook meer kan betekenen voor de ploeg.”
Van der Velden wil de hoop op de play-offs om Europees voetbal niet opgeven. “Die zijn nog steeds in zicht. Ik kijk nu eenmaal liever naar boven dan naar onderen. We zullen de koppies bij elkaar steken en er zullen wat harde woorden vallen, want dit kan niet. We trainen de hele week goed en dan laten we het niet zien op het veld tijdens de wedstrijd. We moeten punten gaan pakken en juist durven voetballen, want we hebben eerder in het seizoen laten zien dat we dat heel goed kunnen.” 

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’