string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van der Velden: ‘Fanatiek publiek kan me helpen’.

Vrijdag 29 augustus 2014 om 14:43

FC Groningen neemt het zondag op tegen landskampioen Ajax. Nick van der Velden hoopt dat de ploeg zich kan revancheren voor de nederlaag van vorige week in Den Haag. Voor spits Danny Hoesen is de wedstrijd tegen de Amsterdammers een weerzien met oude bekenden.

“Dit is voor ons een kans op eerherstel, we moeten laten zien dat vorige week een eenmalig iets was,” zegt Van der Velden. “Iedereen was deze week heel scherp op de training dus we zullen er in eigen huis vol voor gaan. Ajax is natuurlijk voetballend een heel goede ploeg en heeft individueel ook goede spelers. Uiteraard hebben ze ook mindere punten en daar moeten we zondag gebruik van zien te maken.”
Van der Velden was eind vorig seizoen erg belangrijk voor FC Groningen. Deze voetbaljaargang is de persoonlijke vorm nog niet op het gewenste niveau bekent de routinier. “Ik weet dat ik beter kan en daar werk ik iedere dag hard aan. Het loopt op dit moment allemaal iets minder, maar het is aan mij om te laten zien dat ik mijn niveau van vorig jaar weer kan halen. Een vol Euroborg met een fanatiek publiek kan me daar zeker bij helpen.”
Danny Hoesen speelt tegen de ploeg waar hij in het eerste deel van afgelopen seizoen nog deel van uitmaakte. “Natuurlijk is het speciaal om tegen Ajax te spelen. Ik heb twee jaar met die jongens gespeeld en nu speel je tegen ze. Ik ga proberen ze het leven zo zuur mogelijk te maken. Uiteindelijk is iedere wedstrijd hetzelfde en maakt het na het eerste fluitsignaal niet meer uit tegen wie je speelt. Ik wil gewoon altijd graag winnen. Hoe groter de tegenstander des te mooier die overwinning kan zijn.”
Hoesen herstelde afgelopen zomer van een enkelblessure en was daarom nog niet helemaal fit voor de start van de competitie. “Tegen Heracles kreeg ik een tik op mijn knie, terwijl ik juist steeds fitter werd. Dat is balen en afgelopen zondag was het dan ook niet goed van mijn kant. Ik heb nu vijf wedstrijden voor FC Groningen gespeeld en eigenlijk nog maar twee echte kansen gehad. Soms heb je als spits zo`n periode, maar er komt ook weer een periode aan dat de ballen wel voor je voeten vallen. Hopelijk is komende zondag de ommekeer.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’