string(9) "claudebot"

Van der Velden: ‘Die jongen is niet te stoppen’.

Zaterdag 21 september 2013 om 23:30

FC Groningen pakte zaterdagavond weer eens lekkere overwinning in de eigen Euroborg. Voor Nick van der Velden was het de afsluiting van een bijzondere week. De middenvelder werd afgelopen dinsdag vader van een gezonde dochter en had zaterdag met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel in de 4-1 zege.

Toch stond Amsterdammer na afloop van het duel tegen RKC Waalwijk niet euforisch voor de camera’s. “We zijn natuurlijk hartstikke blij met de overwinning, maar niet met de manier waarop we hebben gespeeld,” blikte de middenvelder kritisch terug. “Vooral in de eerste helft waren we te onrustig, te veel balverlies en het leek alsof we de wil niet hadden om te winnen. In de rust zijn we flink tekeer gegaan en in de tweede helft hebben we meer gebracht.”
“De openingsgoal kwam dan ook op een goed moment. Een heerlijke bal van Género Zeefuik die ik lekker achter de keeper kon leggen. Daaraan zie je ook hoe belangrijk Género is voor dit elftal. Hij zat in een moeilijke periode, maar was ook vanavond weer beslissend en scoort achter elkaar. Die jongen doet het fantastisch en is op dit moment niet te stoppen.”
Goede klik
De ‘jongen’ in kwestie beaamde de woorden van Van der Velden maar al te graag. “Het gaat inderdaad lekker,” aldus Zeefuik, die voor de zesde wedstrijd achtereen scoorde. “Dat komt ook omdat ik anders speel dan vorig seizoen. Ik zoek meer de diepte en ben meer op zoek naar de goal.” Desondanks kende de spits evenals de rest van het team een moeilijke eerste helft. “RKC zakte ver in en we hadden moeite om kansen af te dwingen. Na de rust ging het beter, al kregen we het na de 2-1 toch weer lastig.”
Opvallend is overigens dat Zeefuik een aardig koppeltje vormde met Nick van der Velden. “We voelen elkaar goed aan; ik heb een goede klik met Nick. We kennen elkaar ook al jaren. We zijn opgegroeid in Amsterdam-Noord en hebben later samengespeeld bij NEC. Daarnaast heeft Nick me ontzettend goed gesteund in de periode dat ik het lastig had. Dat zorgt voor een band; het is lekker spelen met hem.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus