string(9) "claudebot"

Van der Laan: ‘Enorm trots dat ik terug ben’.

Maandag 07 juli 2014 om 16:39

Martijn van der Laan keert na zes jaar terug bij FC Groningen en tekende maandagmiddag in Euroborg een overeenkomst voor de duur van vier seizoenen. FC Groningen betaalt een transfersom van 460.000 euro aan SC Cambuur voor deze verdediger.

Technisch manager Henk Veldmate introduceerde de speler in het perscentrum van Euroborg voor een afvaardiging van de noordelijke voetbalpers en de aanwezige technische staf. “We kennen Martijn door en door. Hij heeft vanaf 1998 vanaf de jongste jeugd de opleiding doorlopen en is doorgestroomd naar het eerste elftal. Daarna heeft hij vijf jaar in de Jupiler League zijn ontwikkeling doorgezet en afgelopen seizoen bevestigd dat hij een volwaardige Eredivisiespeler is geworden.”
“Het is bekend dat we op zoek waren naar een speler die zowel als linksback als linker centrale verdediger inzetbaar is en daarin was Martijn van der Laan onze eerste keus. De onderhandelingen met SC Cambuur waren pittig, maar het is ons in de afgelopen dagen gelukt om de overgang af te ronden.”
“Martijn is een betrouwbare speler in balbezit en is zelfverzekerd. Hij heeft een goed oog voor zijn positie en heeft een goede inspeelpass. Daarnaast heeft hij lef en flair en heeft hij als verdediger ook een aanvallende drive. Als verdediger heeft hij geleerd gecontroleerd te spelen en is ook in staat situaties op snelheid op te lossen. Het is prettig dat we een ‘eigen’ jongen kunnen toevoegen aan de selectie. We verwachten dat hij korte tijd nodig heeft om zich aan te passen.”
Ooit in 1998 was de aankomend technisch manager Peter Jeltema zijn eerste trainer bij de FC. Ook Jeltema was aanwezig in Euroborg en hoorde Martijn de volgende introductie over zichzelf houden: “Je hebt jongens die er op hun zestiende of zeventiende meteen staan in de Eredivisie. En sommige jongens hebben wat langer nodig. Daarvan ben ik een voorbeeld. Ik ben op mijn negentiende weggegaan om meer ervaring op te doen.”
“In 2008 deed ik een stap terug naar de Jupiler League om na tweeëneenhalf jaar de stap naar SC Cambuur te maken in de bovenkant van de Jupiler League. Daar ben ik weer doorgegroeid en ik moet zeggen dat ik enorm trots ben dat ik terug ben bij mijn oude club. De afgelopen drie seizoenen heb ik centraal in de verdediging gespeeld. Maar waar ik speel, maakt me echt niet uit. Ik heb ook veel linksback gespeeld en denk dat je dat niet verleert.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus