string(9) "claudebot"

Van der Berg: ‘Iedereen hartelijk bedanken!’.

Vrijdag 21 maart 2014 om 09:15

Sierd van der Berg is herstellende van leukemie. De keeperstrainer van FC Groningen is in het laatste deel van zijn behandeltraject aangekomen en hij heeft positieve vooruitzichten op herstel. Vanaf deze plaats wil Van der Berg alle mensen bedanken, die de afgelopen maanden hun steun hebben betuigd aan hem en zijn familie.

Sinds een paar weken is Van der Berg weer regelmatig op bezoek in Euroborg. Ook heeft hij al diverse malen weer zijn gezicht laten zien aan de rand van het trainingsveld. Goed aangekleed en dik ingepakt, ook als de zon volop schijnt. Van der Berg: “Ik mag geen enkel risico lopen. Infecties of andere zaken, die van negatieve invloed kunnen zijn op mijn lichaam, moet ik ten koste van alles vermijden. Maar op zich gaat het goed met me. De artsen zijn tevreden en ik voel me prima. Het is nu een kwestie van aansterken en mijn conditie op peil brengen.”
Klap
Eind november 2013 werd er leukemie geconstateerd bij Van der Berg. Omdat hij zich al een tijdje minder goed voelde, liet hij zich onderzoeken in het ziekenhuis. “Ik dacht aan een verwaarloosde longontsteking, of zo. Dit kwam totaal onverwacht. Ik stond midden in het leven, was sportief en heb mijn lichaam altijd goed verzorgd. Dan denk je wel: ‘Hoe kan dit nou?’ Het was een klap.”
Van der Berg herpakte zich wonderbaarlijk snel na de onheilstijding. “Onrecht wil ik het niet noemen. Ik was eerder verbijsterd. Maar ik heb thuis een vrouw en kinderen zitten en nam me direct voor dat ik nog veel langer van hen wilde genieten. Ik ben dan ook meteen de strijd aangegaan en positief geweest. Ik wilde sterk zijn. Voor mezelf, maar ook voor mijn familie.”
Stamcelbehandeling
Nadat de eerste medische behandelingen goed aansloegen en verliepen, was een stamcelbehandeling in februari een belangrijk ijkpunt. “Mijn zus kon als donor fungeren en dat was gunstig”, vertelt Van der Berg. “Met de stamcelbehandeling worden bloedlichaampjes aangemaakt, die voor gezond bloed moet zorgen. De overdracht is goed gegaan. Het is daarna honderd dagen afwachten of het niet door het lichaam wordt af gestoten. Maar ook nu ben ik nog steeds positief gestemd.”
Bedanken
Daarom vindt Van der Berg nu de tijd rijp om zich tot de mensen te richten, die de afgelopen maanden met hem en zijn familie hebben meegeleefd. “De steun die wij hebben mogen ontvangen, is echt overweldigend geweest. Vooral van de club. Toen ik naar FC Groningen kwam, had ik het beeld van een warme club. Gedurende mijn ziekte is dat alleen maar versterkt. De aandacht en betrokkenheid die er voor mij en mijn vrouw was, de opvang en steun die we hebben gekregen; het was geweldig! Een diepe buiging voor FC Groningen!”
“Maar niet alleen de steunbetuigingen van de staf, spelers en medewerkers van de club, ook de reacties van de supporters; het is heel bijzonder geweest. Het heeft mij en mijn vrouw ontzettend goed gedaan. Het is voor mij echter helaas onmogelijk om iedereen persoonlijk te berichten en daarom wil ik dit moment gebruiken om iedereen hartelijk te bedanken!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus