string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Zoveel mogelijk spelers een helft laten spelen’.

Dinsdag 06 januari 2015 om 14:27

Trainer Erwin van de Looi speelt vanmiddag in Benidorm de eerste van twee oefenwedstrijden in Spanje. Tegenstander is het Algerijnse Mouloudia Club d’Alger. De aftrap is om 15.00 uur.

De eerste wedstrijd staat in het teken van speelminuten maken voor alle fitte spelers, zo laat Van de Looi weten. “Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk spelers een halve wedstrijd in actie zullen komen. Zodat we woensdag geen hersteltraining nodig hebben en ‘volle bak’ door kunnen met de hele groep. Doelman Peter van der Vlag en misschien nog twee spelers zullen meer minuten gaan maken.”
Naast Sergio Padt zijn er nog vier spelers, die niet binnen de lijnen zullen komen in  Benidorm. Johan Kappelhof kampt met knieklachten en Eric Botteghin heeft last van de lies en zij sloegen dan ook vanochtend de strandtraining over om binnen in de sportschool aan de slag te gaan. Voor Hilal Ben Moussa past een wedstrijd niet binnen zijn revalidatie en met het brengen ‘youngster’ Juninho Bacuna is de technische staf ‘nog voorzichtig’, zoals Van de Looi het omschrijft.
De tegenstander is redelijk onbekend voor de trainer van FC Groningen. “Ik weet dat ze vorig jaar met 1-0 verloren hebben van FC Utrecht en nu onderaan staan in de Algerijnse competitie”, aldus Van de Looi. “Maar het is wel een club van naam. We hebben verder niet veel informatie over hen. Doelstelling is zelf zo goed mogelijk voor de dag te komen en verschillende koppels aan het werk zien. Daarnaast willen we deze oefenwedstrijd, zoals altijd, winnen.
Opstelling FC Groningen
Van der Vlag; Payne, Hateboer, Van der Laan, Burnet; Antonia, Bos, Kieftenbeld, Chery, Rusnak en Islamovic.
Bank: Sietsma, Baas, Van Nieff, Van der Velden, Tibbling, Lindgren, Mahi, De Leeuw, Hoesen en Bacuna.

Opstelling MC Alger
Djamili, Hakhout, Zechdang, Berchiche, Barchili, Djalit, Ouali, Ben Braham, Gourmi, Karaoui, Handou.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’