string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Zorgen dat het gevoel goed blijft’.

Vrijdag 03 april 2015 om 16:00

Trainer Erwin van de Looi staat zaterdagavond in Arnhem in de 29ste speelronde tegenover Vitesse, de huidige nummer 5 van de ranglijst. Hij wil met zijn ploeg de lijn doortrekken die tegen PSV en Twente is ingezet. “Met name de spirit die de ploeg tegen Twente toonde, willen we terugzien,” aldus de FC-trainer.

“We willen de lijn qua spel doortrekken vanuit de laatste twee wedstrijden,” meldde Van de Looi op het wekelijkse perspraatje. “Zeker tegen Twente hebben we goed gespeeld en ook aardig wat kansen gecreëerd. De spirit die in onze ploeg zat, was uitstekend. Er was maar één ploeg die aanspraak maakte op de overwinning en met diezelfde wedstrijdinstelling staan we morgenavond (zaterdag – red.) om 18.30 uur weer aan de aftrap.”
Goed gevoel
Vitesse is al negen wedstrijden ongeslagen en won bovendien acht van die wedstrijden. “We spelen morgen een mooie wedstrijd tegen een goede tegenstander die bovendien in een goede fase zit. Maar zoals in elke wedstrijd liggen er voor ons kansen. We zijn klaar om naar Arnhem te gaan. We moeten durven voetballen en zorgen dat het gevoel goed blijft. Normaal gesproken krijgen we daar ruimtes voor. Het recente verleden heeft aangetoond dat het mooie wedstrijden kunnen worden tussen beide ploegen.”
De bekerwedstrijd van woensdag tegen Excelsior werpt zijn schaduw al vooruit. “Natuurlijk zijn we er al mee bezig als technische staf. Dat is logisch aangezien we woensdag al tegen Excelsior spelen. Maar bij de spelers hebben we het nog helemaal niet benoemd. Dat doen we pas op zondag. Want in de competitie zijn de punten ook van belang, zowel in sportief en financieel opzicht. En bovendien wil een sportman elke wedstrijd winnen. De focus ligt kortom volledig op Vitesse.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’