string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Zijn eraan toe thuis toe te slaan’.

Vrijdag 06 maart 2015 om 16:32

Trainer Erwin van de Looi snakt met FC Groningen naar een competitiezege en heeft daarvoor zondagmiddag in Euroborg de mogelijkheid. FC Dordrecht is vanaf 12.30 uur de tegenstander en de opdracht is duidelijk: “We moeten drie punten pakken!”

Van de Looi zag dat zijn ploeg vorige week in de eerste helft tegen ADO nog wat angst had om vrijuit te spelen. Bovendien had de tegenstander uit Den Haag zich voorgenomen vooral het voetballen aan Groningse zijde onmogelijk te maken. Zondag in Euroborg ligt eenzelfde scenario op de loer, voorziet Van de Looi. “Ik verwacht niet dat FC Dordrecht vol op de aanval gaat spelen. We hebben de afgelopen twee wedstrijden van hen gezien, PSV-uit en Go Ahead-thuis. Het zal een mix worden van die twee stijlen.”
Verschillende gezichten
Onder het interim-bewind van zijn collega Gerard de Nooijer toont FC Dordrecht volgens Van de Looi verschillende gezichten. “Tegen PSV zakten ze met name in de eerste helft wel heel ver terug. Tegen Go Ahead begonnen ze afwachtend, maar mede doordat ze op achterstand kwamen, gingen ze gedurende de wedstrijd meer incidenteel druk zetten totdat ze in de eindfase met veel risico één op één over het hele veld kwamen te staan. De speelstijl is sinds het opstappen van Ernie Brandts niet drastisch gewijzigd. De afgelopen wedstrijden heeft Dordrecht veelal met drie spitsen gespeeld, net als in de meeste wedstrijden onder Brandts.”
Toeslaan
In de afgelopen week heeft Groningen de focus echter vooral bij zichzelf gelegd en Van de Looi weet wat de ploeg te doen staat. “De opdracht is heel duidelijk: aanvallend spelen en vanaf het begin de tegenstander onder druk zetten. Dat willen we vaker en is wat we ook nu weer willen. Daarmee zijn we de afgelopen week vol aan de slag gegaan. En daarbij is het zaak nu de wedstrijd ook te beslissen, als we daarvoor de mogelijkheden krijgen. Want te weinig rendement uit onze kansen halen, heeft ons de afgelopen twee wedstrijden opgebroken. Het is zaak thuis toe te slaan. Daar zijn we eerlijk gezegd ook wel aan toe.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard